Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Gadget ελέγχει τα συστατικά κάθε τροφής

9 Δεκεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ανιχνεύει τις θερμίδες και τα θρεπτικά στοιχεία
Gadget ελέγχει τα συστατικά κάθε τροφήςΈνα gadget έρχεται να μαρτυρήσει με κάθε λεπτομέρεια τα συστατικά που υπάρχουν σε μια τροφή, πριν την αγοράσουμε. Χρήσιμο μεν, ελαφρώς τρομακτικό δε, αφού αν ξέραμε τι τρώμε, πιθανώς και να το ρίχναμε στην ασκητική δίαιτα.

Το TellSpec Food Scanner φτιάχτηκε κυρίως για τους αλλεργικούς που πρέπει να ελέγχουν τα συστατικά μιας τροφής πριν την καταναλώσουν, αλλά τελικά αποδεικνύεται χρήσιμο σε όσους ενδιαφέρονται για την υγεία τους.

Θυμίζοντας gadget βγαλμένο από το «Star Wars», το scanner της TellSpec ρίχνει μια ακτίνα λέιζερ στην τροφή που σας ενδιαφέρει και μέσω μιας CSI διαδικασίας ανιχνεύει τα συστατικά για βλαβερά χημικά, συντηρητικά και αλλεργιογόνες ουσίες. Φυσικά, ενημερώνει για τις θερμίδες που διαθέτει η τροφή, αλλά και για τα θρεπτικά στοιχεία.

Όλες αυτές οι πληροφορίες στέλνονται στους servers της TellSpec στο cloud και από εκεί έρχονται μέσω e-mail στο κινητό του χρήστη.

Το Food Scanner χρηματοδοτήθηκε μέσω της crowdfunding πλατφόρμας Indiegogo και θα είναι διαθέσιμο προς πώληση από τον Αύγουστο του 2014. Πάντως, προπαραγγελίες γίνονται δεκτές από σήμερα. Κοστίζει 235 ευρώ, ενώ η συνδρομή στην υπηρεσία της TellSpec κοστίζει 6 ευρώ τον μήνα ή 51 ευρώ το χρόνο.

newsbeast

This entry was posted on Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου, 2013 at 18:17 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply