Η τελευταία νύχτα της Χριστίνας Ωνάση (Φωτογραφία)Η καλύτερη φίλη της Χριστίνας Ωνάση και νονά της Αθηνάς μιλά για την απόφασή της να αποκαλύψει άγνωστες πτυχές της ζωής και, κυρίως, του μυστηριώδους θανάτου της τραγικής κληρονόμου.

Είκοσι πέντε χρόνια μετά τον θάνατο της Χριστίνας Ωνάση, το συμβάν που χάραξε και στοίχειωσε ανεπανόρθωτα η ζωή της, η Μαρίνα Δοδέρο αποφάσισε να γράψει βιβλίο για να κλείσει μια για πάντα τα στόματα που άνοιξε η φοβερή τραγωδία.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στην Αργεντινή τον Μάρτιο του 2014. Θα αποτελείται από εικοσιτέσσερα κεφάλαια (έχουν γραφτεί ήδη τα 20) και τις σημειώσεις του πρώτου κεφαλαίου, ακριβώς όπως τις κρατούσε για χρόνια τώρα η κυρία Δοδέρο, παρουσιάζει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα, στο Έθνος της Κυριακής.

Ο τίτλος παραμένει ακόμη επτασφράγιστο μυστικό, καθώς το βιβλίο αποτελεί πόλο διεκδίκησης για τους διασημότερους εκδοτικούς οίκους της Γαλλίας όπου έζησαν οι Ωνάσηδες, αλλά και των χωρών της Λατινικής Αμερικής. Μάλιστα, προ ημερών τα δικαιώματα του ζητήθηκαν από το Χόλυγουντ για να γίνουν ταινία.

Η Μαρίνα Τσομλεκτσόγλου – Δοδέρο, γόνος Εμπειρίκου, είναι αυτή που είδε πρώτη τη νεκρή Χριστίνα στην μπανιέρα, που της έκλεισε τα παγωμένα μάτια, τη συνόδευσε στο νεκροτομείο συρόμενη από τον πόνο, και ξαγρύπνησε πλάι της στο παρεκκλήσι της ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής στο Μπουένος Άιρες, την τελευταία της νύχτα στην Αργεντινή. Στα χρόνια που ακολούθησαν τον χαμό της κόρης του Αριστοτέλη Ωνάση, ο μύθος για τον θάνατο της θέριεψε και τα βιβλία που γράφτηκαν γι αυτό αμέτρητα. Ποτέ όμως δεν μίλησαν οι άνθρωποι που έζησαν όσο κανείς άλλος τις μέρες, τις ώρες και τα λεπτά της Χριστίνας πριν φύγει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.