Κόντρες στην Κεντροαριστερά

Διαμαντοπούλου: Να γίνει κόμμα η πρωτοβουλία των «58»Κόντρες στην Κεντροαριστερά, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την κεντρική εκδήλωση των «58» στο Ακροπόλ. Μετά τον Γ. Φλωρίδη και η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου ζήτησε να μετεξελιχθεί η πρωτοβουλία των «58» σε νέο κόμμα, με διάλυση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Η πρώην υπουργός επισήμανε ότι «το νέο δεν μπορεί να προκύψει σε καμία περίπτωση από το απλό άθροισμα των παλιών και φθαρμένων δομών» και πρότεινε «το εγχείρημα παίρνοντας υπόψη την πραγματική “ανάγκη” των πολιτών, πρέπει να μετεξελιχτεί θέτοντας με καθαρό τρόπο το διακύβευμα του νέου κόμματος προς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και επ’ αυτού να κληθούν να τοποθετηθούν όλοι, και κυρίως βεβαίως οι δύο αρχηγοί».

«Ο νέος πόλος που θα δημιουργηθεί», είπε η κυρία Διαμαντοπούλου «πρέπει από την αρχή να έχει χαρακτηριστικά αυτονομίας και να μην θεωρηθεί κυβερνητικό συμπλήρωμα είτε προς τα δεξιά είτε προς τα αριστερά. Αντίθετα πρέπει να δημιουργηθεί για να πρωταγωνιστήσει. Το νέο που όλοι περιμένουμε δεν είναι το “ξύπνημα του μαρμαρωμένου βασιλιά”, ούτε η έλευση του μεσσία. Είναι η συλλογική κατανόηση και απόφαση για δράση εκείνων των ανθρώπων που έμαθαν από τα λάθη τους και που πάνω απ΄ όλα έκριναν αυστηρά τον εαυτό τους. Κυρίως των νέων ανθρώπων που είναι αποφασισμένοι να ανοίξουν νέους δρόμους. Ένας νέος πολιτικός σχηματισμός θα έχει ελπίδα επιτυχίας, μόνο αν παρουσιάσει σαφές σχέδιο για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, με έντιμο λόγο και κοινή λογική. Σχέδιο που θα αφορά την έξοδο από την κρίση και θα απαντά στο πού θέλουμε και μπορούμε να είμαστε οι Έλληνες το 2020».

Απάντηση στην κυρία Διαμαντοπούλου έδωσε ο κ. Ν. Μπίστης, ο οποίος μιλώντας στον ίδιο σταθμό, είπε ότι η μετεξέλιξη των «58» σε κόμμα δεν περιέχεται στο κάλεσμα που έχουν κάνει και πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να είναι προαπαιτούμενο για την συμμετοχή οποιουδήποτε στο σχήμα. «Η ΔΗΜΑΡ πηγαίνει στο Συνέδριο της και το ΠΑΣΟΚ που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα θέλει κάποιο χρόνο ωστε να ενσωματωθεί στην Ελιά», πρόσθεσε.

Διευκρίνησε ότι η κίνηση των «58» συγκροτήθηκε, ώστε εν όψει ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών να συγκροτηθεί η ελληνική Ελιά, μια εκλογική ομπρέλα με κόμματα, κινήσεις, πρόσωπα και κυρίως τον ανέστιο κόσμο της κεντροαριστεράς και του μεταρρυθμιστικού κέντρου που απαιτεί και ενότητα και ανανέωση.

«Προχωράμε γρήγορα αλλά όχι βιαστικά» είπε και πρόσθεσε: «Ας μην ανησυχεί κανείς: δεν θα διασώσουμε το παλιό αλλά ούτε θα κάψουμε με βιαστικές και επιπόλαιες κινήσεις το καινούργιο. Το πού θα οδηγήσει η δυναμική των «58» και της Ελιάς δεν θα το προκαθορίσουμε. Θα το δούμε ολοι μαζί στην πορεία».

Ο κ. Μπίστης είπε ακόμα ότι το καινούργιο δεν είναι μόνο θέμα ηλικίας, είναι κυρίως θέμα ιδεών. «Στην πολιτική δεν υπάρχει παρθενογέννεση. Μείγμα νέου και παλιού θα φέρει το πραγματικά νέο», σημείωσε. Σχετικά με το ενδεχόμενο να ηγηθεί ο κ. Κ. Σημίτης σε αυτή την προσπάθειας απάντησε ότι «τιμούμε τον Κώστα Σημίτη για την προσφορά του και μας τιμά με την στήριξη που παρέχει στο εγχείρημα μας. Την έχουμε ανάγκη. Για την θέση όμως του οδηγού στο λεωφορείο της Κεντροαριστεράς θα βρούμε λύση από τις νεώτερες γενιές. Όλα στην ώρα τους».

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.