ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ 93 ΑΤΟΜΑ
Πλούσιοι εφοριακοί με φτωχά ...πόθεν εσχες

Εφοριακούς με ελλιπή και αδικαιολόγητα «πόθεν έσχες» εντόπισε η Υπηρεσία Εσωτερικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, που ερευνά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης στελεχών του φοροεισπρακτικού και φορελεγκτικού μηχανισμού. Μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου ελέγχθηκαν 93 υπάλληλοι, εκ εκ των οποίων 44 είναι προϊστάμενοι και 49 ελεγκτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι ελεγχόμενοι σπεύδουν να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις για να δικαιολογήσουν τη διαφορά που προέκυψε μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των περιουσιακών στοιχείων που απέκτησαν. Με τις τροποποιητικές δηλώσεις οι εφοριακοί για να δικαιολογήσουν το «πόθεν έσχες» ακόμη και εμβάσματα στο εξωτερικό άνω των 100.000 ευρώ επικαλούνται δωρεές χρηματικών ποσών, πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και δάνεια.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπαλλήλου σε εφορία της Αττικής, η οποία υπέβαλε τροποποιητικές δηλώσεις συνολικού ύψους 227.000 ευρώ για να καλύψει, μεταξύ άλλων, την αγορά αυτοκινήτου Πόρσε από τον σύζυγό της αξίας 161.000 ευρώ. Άλλος υπάλληλος «ξέχασε» να δηλώσει την αγορά νέας κατοικίας, ενώ ερευνάται και η γυναίκα του για έμβασμα στο εξωτερικό ύψους 560.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών οι συγκεκριμένοι έλεγχοι έχουν «ως πρωταρχικό στόχο την αυτοκάθαρση του υπουργείου και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση».

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό για το τρέχον έτος θα πρέπει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου να διενεργηθούν τουλάχιστον 240 έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης, εκ των οποίων 110 σε διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες και 130 σε ελεγκτές.

ημερησία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.