Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επιστολή του μητροπολίτη Σεραφείμ στον Βενιζέλο για το σύμφωνο συμβίωσης

4 Δεκεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

«ΥΒΡΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ»

Επιστολή του μητροπολίτη Σεραφείμ στον Βενιζέλο για το σύμφωνο συμβίωσηςΕπιστολή στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, απέστειλε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, με την οποία ζητά να μην προχωρήσει η επέκταση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο χαρακτηρίζει ύβρη προς τον Θεό.

Στην επιστολή του, μάλιστα, ο κ.Σεραφείμ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι για το σύνολο των Άγιων Πατέρων «η ομοφυλοφιλία είναι σιχαμερό και ακάθαρτο αμάρτημα», ενώ τονίζει ότι ανέγνωσε στον Τύπο με βαθύτατο αποτροπιασμό την είδηση ότι το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τροπολογία στον αντιρατσιστικό νόμο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Σας παρακαλούμε θερμώς να μη προχωρήσετε για προφανείς μικροκομματικούς λόγους στην υλοποίηση αυτής της ύβρεως κατά του Θεού και των ανθρώπων διότι θα φυγαδεύσετε, θα αποδιώξετε και θα αποστερηθείτε de facto ως πρόσωπα την χάρη και την ευλογία του Δικαιοκρίτου Κυρίου, την βοήθεια και την σκέπη του οποίου έχουμε καθημερινώς ανάγκη τόσον προσωπικώς όσο και εθνικώς ιδιαίτερα τώρα κατά τις κρίσιμες στιγμές που διανύει ο τόπος μας», αναφέρει στην επιστολή του ο μητροπολίτης.

Απευθυνόμενος στον κ.Βενιζέλο, συμπληρώνει τα εξής: «Η πνευματικής σας υποδομή και η οικογενειακή σας παράδοση εκ του αγίου λευΐτου πάππου σας μακαριστού παπά-Ευάγγελου Βενιζέλου αυτό επιτάσσει». Και κλείνει την επιστολή του λέγοντας «θέλω να πιστεύω ότι τα ανωτέρω δεν αποτελούν έκφραση “ταλιμπανισμού και μισαλλοδοξίας” αλλά ταπεινή υπόμνηση ευθύνης και χρέους.

εθνος

This entry was posted on Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 21:21 and is filed under HOT-LIFESTYLE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply