Οι συμβάσεις τους διακόπηκαν αλλά παραμένουν πιστοποιημένοι στον Οργανισμό
Μπορούν να συνταγογραφούν οι 633 γιατροί του ΕΟΠΥΥΤο δικαίωμα συνταγογράφησης για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ διατηρούν οι 633 γιατροί του Οργανισμού των οποίων οι συμβάσεις διακόπηκαν λόγω συμμετοχής τους στην απεργία.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Έθνος», πρόκειται για γιατρούς που το πρωί εργάζονταν στις δομές του ΕΟΠΥΥ με σύμβαση αορίστου χρόνου και το απόγευμα είχαν το δικαίωμα να εξετάζουν, με επιπλέον αμοιβή, ασφαλισμένους του Οργανισμού στο ιδιωτικό τους ιατρείο (150 επισκέψεις το μήνα έναντι 10 ευρώ ανά επίσκεψη).

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο το γεγονός ότι οι εν λόγω γιατροί το πρωί απεργούσαν και δεν δέχονταν ασφαλισμένους στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ αλλά το απόγευμα δέχονταν ασφαλισμένους έναντι αμοιβής.

Οι συμβάσεις διακόπηκαν αλλά οι συγκεκριμένοι γιατροί, σύμφωνα με το «Έθνος», παραμένουν πιστοποιημένοι στον ΕΟΠΥΥ κι έτσι διατηρούν το δικαίωμα συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης.

Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν ολόκληρη την αμοιβή της επίσκεψης.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.