katatheseisΟ κατωθι πινακας ειναι αρκετα ενδεικτικος κατ’ αρχας για το οτι η Ελλαδα εχει κολοσσιαιες  οικονομικο-γεωγραφικες ανισοτητες.  Υπαρχουν περιοχες της χωρας, με μεσο καταθετικο οριο ελαχιστες χιλιαδες ευρω και αλλες με πολλες δεκαδες χιλιαδες ευρω. Αυτο θα επρεπε να λειτουργει και ως τεκμηριο, κατα την αποψη μου, για την διαφορετικοτερη  φορολογια, διοτι στα βαρη δυστυχως πληρωνουν ολοι το ιδιο.  Ιδιο τελος πχ επιτηδευματος σε ορεινες και ερημικες περιοχες ιδιο και στην πλουσια νησιωτικη Ελλαδα του τουρισμου. Απαραδεκτο.

Δευτερο, ο κατωθι πινακας εχει ΜΟΝΟ τις εν Ελλαδι καταθεσεις των Ελληνων, ενω ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι ενα μερος του πληθυσμου που αγγιζει ισως το 20% εχει καταθεσεις και στο εξωτερικο, που κατα τις φημολογιες ξεπερνα μεχρι και 3 φορες ακομη τις υπαρχουσες εδω καταθεσεις.

Επειδη η χωρα μας και εκατονταδες χιλιαδες συμπολιτες μας περασαν δια πυρος και σιδηρου, τα σκληρα 5 τελευταια χρονια, μειωθηκαν  δε σε τρομακτικο βαθμο αγαθα οπως  η απασχοληση, η αξια της γης, η υγεια ως αγαθο και αλλοι θεμελιωδεις δεικτες, ενω τα βαρη κληθηκαν να τα σηκωσουν αδιακριτα ολοι.

Και επειδη προφανως αυτο ειναι και αδικο και παραλογο, η αποψη μου ειναι οτι το μεγαλυτερο μερος του χρεους που πληρωθηκε με αιμα απο την αμεση και εμμεση φορολογια που γονατισε τη χωρα ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΕΦΑΠΑΞ ΦΟΡΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 100.000 ευρω.

Και η χωρα θα ξεμπλεκε πιο ευκολα και δεν θα ειχαμε το τεραστιο κοινωνικο κοστος της ανεργιας, της υπερχρεωσης των φτωχων πολιτων, της διαλυσης των ασφαλιστικων ταμειων κλπ. 

Η αργοσυρτη 5ετης υφεση ειχε και θα ειχε πολυ πιο δυσβαστακτες συνεπειες για την υπο καταθλιψη ελληνικη κοινωνια απο το σοκ της απωλειας του 35% των καταθεσεων καποιων ηδη ευπορων συμπολιτων μας. Σαφως προτιμοτερο απο τις χιλιαδες αυτοκτονιες και τα εκατομμυρια ανεργων, ανασφαλιστων και υπερχρεωμενων σε τραπεζες και δημοσιο.

Σαφως προτιμοτερο απο την προοπτικη ανανηψης της χωρας μετα το…2020!

katatheseis 2

 

lawyalty.wordpress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.