Αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους οι διοικητικοί υπάλληλοι ως την Τρίτη – Αρβανιτόπουλος: Διάλογος με κλειστό το Καποδιστριακό δεν γίνεται

Στον αέρα πλέον το εξάμηνο σε Μετσόβιο και ΚαποδιστριακόΑπεργία μέχρι την Τρίτη αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών σε γενική συνέλευση που είχαν χθες, Πέμπτη.

Συγκεκριμένα οι διοικητικοί του ΕΜΠ αποφάσισαν να κηρύξουν 24ωρη απεργία σήμερα, Παρασκευή, υπό τη σκέπη του συλλόγου τους και 48ωρη για Δευτέρα 2 και Τρίτη 3 Δεκεμβρίου υπό την κάλυψη της Ομοσπονδίας τους.

Οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών –αποφάσισαν επίσης απεργία μέχρι την Τρίτη– όμως προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω και ζητούν απόσυρση της υπουργικής απόφασης για τη διαθεσιμότητα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν δέχονται τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας, ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος θα συνεδριάσουν ξανά για να εκτιμήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Αντίστοιχα η κρίσιμη απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Μετσοβίου για το αν θα αποδεχτούν ή όχι τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την τύχη όσων βγαίνουν στη διαθεσιμότητα θα ληφθεί τη Δευτέρα σε νέα συνεδρίαση του συλλόγου τους.

Τα παραπάνω πρακτικά σημαίνουν ότι αν δεν ξεκινήσουν μαθήματα την ερχόμενη εβδομάδα, το πανεπιστημιακό εξάμηνο χάνεται… Στο ερώτημα προς τους διοικητικούς υπαλλήλους για το αν θα χαθει το εξάμηνο, η απάντηση που έδιναν πολλοί σήμερα ήταν: «Να ρωτήσετε τους πρυτάνεις και τον υπουργό Παιδείας…»

Εντάσεις, λιποθυμία και καθαίρεση ΔΣ

Πολύωρη ήταν η συνεδρίαση των διοικητικών υπαλλήλων στο Μετσόβιο ενώ και στο Καποδιστριακό η συνέλευση ξεκίνησε γύρω στις 11 το πρωί σε κλίμα μεγάλης έντασης και αντιπαραθέσεων μεταξύ των δυο πλευρών, στη διάρκεια των οποίων υπήρξε και μια λιποθυμία.

Μάλιστα η απεργιακή επιτροπή του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε επιπλέον να… καθαιρέσει την ηγεσία του ΔΣ του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος επειδή χαρακτήρισαν τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας θετικές.

Αρβανιτόπουλος: Διάλογος με κλειστό το Καποδιστριακό δεν γίνεται

Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και διοικητικών υπαλλήλων, καθώς ο υπουργός κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κάνει λόγο σε δήλωσή του για «παράνομες» κινήσεις, καυτηριάζοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών τα μέλη της συνέλευσης ψήφισαν τελικά χωρίς κάλπη.

«Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο παραμένει παρανόμως κλειστό» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ.Αρβανιτόπουλος. «Μια μικρή μειοψηφία διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει να κρατάει σε ομηρία φοιτητές, καθηγητές αλλά και τη μεγάλη πλειοψηφία συναδέλφων τους. Σήμερα μια μικρή ομάδα των ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισαν την κάλπη στη Γενική Συνέλευση, για να εκβιάσουν αποφάσεις δια βοής. Γιατί επιδιώκουν το χάος» τονίζει ο υπουργός Παιδείας.

«Διάλογος όμως με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο κλειστό δεν γίνεται. Η πολιτεία ούτε συναλλάσσεται ούτε εκβιάζεται» καταλήγει ο κ. Αρβανιτόπουλος.

 

 

Παπαματθαίου Μάρνυ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.