Ο ΠΑΟΚ «ζεστάθηκε» με «διπλό» πρόκρισης στο ΚαζακστάνΟ ΠΑΟΚ εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Εuropa League (φάση των «32») μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση του 12ου ομίλου, μετά τη νίκη στην «παγωμένη» Αστάνα επί της Σαχτέρ Καραγκάντι με 2-0. Τα «χρυσά» γκολ για την ομάδα του Χουμπ Στέφενς, που θα παίξει για την πρώτη θέση με την Άλκμααρ στην Τούμπα, σημείωσαν ο Λούκας Πέρεθ στο 54ο λεπτό και ο Κίτσιου στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Αλκμααρ αντιμετωπίζει τη Μακάμπι Χάιφα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δυο αντίπαλοι με ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους, διαφύλαξαν τις αμυντικές τους ζώνες και μολονότι οι ευκαιρίες παρουσιάστηκαν και στους δυο, εν τούτοις γκολ δεν σημειώθηκε. Το 0-0 ευνοούσε σαφώς τον ελληνικό σύλλογο που ήθελε να φύγει αήττητος για να «σφραγίσει» το εισιτήριο του για τους «32», αλλά οι γηπεδούχοι που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα της πατρίδας τους, ήθελαν με την σειρά τους μια νίκη όχι μόνο γοήτρου αλλά και ουσίας.

Στο ξεκίνημα σχεδόν του αγώνα, στο 14′ δημιουργήθηκε η πρώτη επικίνδυνη στιγμή για την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Σίμτσεβιτς μπήκε από δεξιά στην περιοχή, σούταρε δυνατά, για να αποκρούσει ο Γλύκος, στην συνέχεια ο Χιζνιτσένκο προσπάθησε να βρει τον Φινοτσένκο μέσα στην περιοχή, αλλά πρόλαβαν οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ. Στο 37′ καταχωρήθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ. Στοχ και Λούκας συνεργάστηκαν και το πλασέ του Σλοβάκου από πλάγια, απέκρουσε ο Μόκιν.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ μολονότι είχε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Στοχ (47′) που σούταρε χλιαρά στα χέρια του Μόκιν στην συνέχεια παρουσίασε μια διαρκή έλλειψη συγκέντρωσης και από συγκυρίες δεν δέχτηκε γκολ σε δυο διαδοχικές φάσεις με καλύτερη την ευκαιρία που έχασε ο Φινοτσένκο και πάλι. Αυτό που δεν έκαναν οι Καζάκοι το έκανε ο ΠΑΟΚ στο 54′ με ένα πολύ ωραίο γκολ του Ισπανού Λούκας, ο οποίος από πλάγια και μακρινή θέση, είδε τον Μόκιν έξω από τα δοκάρια του και με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ, τον αιφνιδίασε και περνώντας τη μπάλα πάνω από το σώμα του την έστειλα στα δίχτυα της Σαχτέρ για να ανοίξει με τον τρόπο αυτό το σκορ υπέρ του ΠΑΟΚ (0-1).

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ περιόρισε την αγωνιστικότητα του και αυτό έδωσε το περιθώριο στους γηπεδούχους να τα παίξουν όλα για όλα και αυτό είχε σαν συνέπεια να χάσουν μερικές αξιόλογες ευκαιρίες όπως αυτή του 74′ που από σέντρα από δεξιά, ο Χιτζνιτσένκο σουτάρει από τη μικρή περιοχή, ψηλά άουτ. Στο 86′ ο Γλύκος κράτησε ανέπαφη την εστία του πέφτοντας και αποκρούοντας στα πόδια του Φινοντσένκο. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κίτσιου με έξυπνο σουτ μέσα από την περιοχή και μετά από συνεργασία των Βούκιτς και Σαλπιγγίδη καρφώνει με σουτ την μπάλα στα δίχτυα του Μόκιν διπλασιάζοντας τα γκολ της ομάδας του και εδραιώνοντας τη μεγάλη της νίκη.

Ο «Δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης με την πολύ καλή και έξυπνη αγωνιστική τακτική του κατάφερε να διατηρήσει «λευκή» την εστία του, χάριν και της πολύ θετικής παρουσίας του γκολκίπερ Γλύκου, και με τις πολύ καλές επιλογές των Λούκας, Στοχ στην επίθεση πέτυχε τον στόχο του που ήταν η νίκη ενώ πρέπει να επισημανθεί και η άριστη απόδοση του νεαρού Κίτσιου που με διεισδυτικό τρόπο πέτυχε το χρυσό δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Διαιτητής: Σ. Γκουμιενί (Βέλγος)

Κίτρινες:
Κάνας, Ποριβάεφ- Λάζαρ.

Σαχτέρ: Μόκιν, Ταρασόφ, Μάλι, Ντζίντζιτς, Σίμσεβιτς, Ποριβάεφ (82′ Ζένκοβιτς), Κάνας, Βίσιους, Γκαζαριάν (66′ Λούνιν), Φινοτσένκο και Κιζνιτσένκο (76′ Μπαϊζάνοφ).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λίνο, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας (92′ Νέτσιντ), Στοχ (78′ Βούκιτς), Νίνης (83′ Σαλπιγγίδης) και Αθανασιάδης.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.