Όταν ο τεχνολογικός κολοσσός άλλαζε τη μορφή του κόσμου!
Οι ασύλληπτες τεχνολογικές καινοτομίες της IBMΗ International Business Machines Corporation λειτουργεί εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, καταφέρνοντας πάντα να είναι στην αιχμή της τεχνολογικής πρωτοπορίας.

Ιδρύθηκε το 1911 ως Computing Tabulating Recording Company, για να αλλάξει το όνομά της σε International Business Machines (ΙΒΜ) το 1924, μένοντας ορόσημο της προόδου και φάρος τομής επιστήμης και τεχνολογίας.

Κι αυτό γιατί οι ιθύνοντες της εταιρίας έπαιρναν πάντα στα σοβαρά την έρευνα ανάπτυξης και βελτίωσης των υπολογιστικών συστημάτων: η φίρμα διαθέτει 12 ερευνητικά εργαστήρια στον πλανήτη και κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες πατέντες που έχουν κατατεθεί ποτέ από εμπορική εταιρία για δύο συναπτές δεκαετίες!

Την ώρα λοιπόν που οι άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες δαπανούν χρόνο στο να κάνουν τα μηχανήματά τους να μοιάζουν ολοένα και πιο στιλάτα, η IBM ήταν ανέκαθεν επικεντρωμένη στις υπολογιστικές δυνατότητες των συστημάτων της.

Και βέβαια λάμβανε ιδιαίτερη μέριμνα για το στελεχιακό της δυναμικό, θεωρώντας ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την τεχνητή νοημοσύνη: οι υπάλληλοι της IBM έχουν κερδίσει 5 Βραβεία Νόμπελ, 6 Turing Awards, 5 National Medals of Science και 10 National Medals of Technology!

Για μια εταιρία λοιπόν που είναι εδώ και έναν αιώνα η αιχμή του τεχνολογικού δόρατος το να ξεχωρίσεις λίγες μνημειώδεις στιγμές της μόνο εύκολο δεν είναι. Με τη συνείδηση των ορίων του εγχειρήματος λοιπόν, ας δούμε τη σύντομη ιστορία των καινοτομιών της IBM, αυτών δηλαδή που σφυρηλάτησαν τον σύγχρονο τεχνολογικό μας κόσμο…

Η ΙΒΜ κατασκεύασε το πρώτο σύγχρονο ATM (IBM 2984) το 1972.

Η ΙΒΜ κατασκεύασε το πρώτο σύγχρονο ATM (IBM 2984) το 1972.Σε συνεργασία με την American Airlines και την American Express, δημιούργησε τον πρώτο αυτόματο πωλητή αεροπορικών εισιτηρίων το 1970.

Η IBM μεταμόρφωσε τον τρόπο που τα δεδομένα αποθηκεύονταν και μεταφέρονταν λανσάροντας στην αγορά τις δισκέτες το 1967!

Η IBM αγόρασε την πατέντα της ηλεκτρονικής γραφομηχανής το 1933 και έριξε στην αγορά μια βελτιωμένη εκδοχή της το 1935.

Η IBM ανέπτυξε τον πρώτο ηλεκτρονικό υπολογιστή με σκληρό δίσκο το 1956, τον περίφημο 305 RAMAC, ο οποίος ήταν ωστόσο πολύ διαφορετικός από τους σημερινούς σκληρούς δίσκους.
Η μαγνητική επίστρωση στις πιστωτικές κάρτες (και σε άλλα προϊόντα) αναπτύχθηκε από τους ερευνητές της φίρμας.
Η IBM ανέπτυξε τον Κώδικα UPC (Universal Product Code), γνωστό κοινώς ως bar code, το 1974, την πρακτική δηλαδή που μεταμόρφωσε άρδην το τοπίο του λιανεμπορίου αλλά και των μεταφορών.

Η IBM κατασκεύασε το Scanning Tunneling Microscope, ένα απεικονιστικό εργαλείο σε ατομικές κλίμακες που έδωσε ώθηση στην έρευνα.

Η τεχνολογία εγχειρίσεων οφθαλμού με τη βοήθεια του λέιζερ αναπτύχθηκε από την επιστημονική ομάδα της εταιρίας.
Η ΙΒΜ δημιούργησε τον Watson, τον πανίσχυρο ηλεκτρονικό υπολογιστή που πάει την τεχνητή νοημοσύνη σε άλλα επίπεδα, καθώς μπορεί να «μαθαίνει» και να αποκτά νέες δεξιότητες όσο λειτουργεί..

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.