ΠΑΟΚΜε τον… αγαπημένο του τρόπο φέτος, δηλαδή με ανατροπή, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-1 του Αρη στην Τούμπα για τη 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είχε συναρπαστική εξέλιξη, με τους φιλοξενούμενος να προηγούνται με τον Ουντότζι στο 59΄, αλλά τον «Δικέφαλο» να επιστρέφει σε ακόμη ένα ματς, χάρη στα γκολ των Λούκας (72΄), Αθανασιάδη (80΄) και Βούκιτς (90΄) με τον πρώτο και τον τελευταίο να είναι αυτοί που πέρασαν ως αλλαγές και μαζί με τον Στοχ (μπήκε στο 68′) ήταν αυτοί που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση του ΠΑΟΚ. Κορυφαίος του Άρη ο τερματοφύλακας Διούδης που πάλεψε για να κρατήσει το… 0, αλλά ατύχησε.

Οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα, αλλά το πρώτο 20λεπτο κύλησε χωρίς τη μεγάλη φάση και πιο αξιοσημείωτη στιγμή τον τραυματισμό του Τριανταφυλλάκου, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο, με την πρώτη εκτίμηση να κάνει λόγο για κάταγμα κνήμης στο δεξί πόδι. Το σουτ του Κίτσιου στο 24΄ που απέκρουσε ο Διούδης σηματοδότησε ένα διάστημα μεγάλης πίεσης του ΠΑΟΚ, που «άγγιξε» το γκολ στο 26΄ με διπλή προσπάθεια του Κατσουράνη, την πρώτη εκ των οποίων απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ο Ψυχογιός και τη δεύτερη απέκρουσε εντυπωσιακά ο Διούδης. Στο 30΄ ο τερματοφύλακας των «κιτρίνων» έσωσε και πάλι την εστία του προλαβαίνοντας την τελευταία στιγμή τον Σαλπιγγίδη, με τον Αρη να αντέχει και να κρατάει το 0-0 ως το τελευταίο σφύργιμα του Τάσου Σιδηρόπουλου για το πρώτο ημίχρονο.

Ο «Δικέφαλος» ξεκίνησε με επιθετικές διαθέσεις και το δεύτερο μέρος, όμως δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 59΄ ο Αρης βγήκε στην αντεπίθεση, ο Μανιάς βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αφού «ξεχάστηκε» ο Τζαβέλλας (τον οποίο ο Στέφενς χρησιμοποίησε σήμερα ως στόπερ), το πλασέ του απέκρουσε ο Γλύκος, όμως στη συνέχεια ο επερχόμενος Ουντότζι με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 0-1.

Λίγο αργότερα οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα (και φάνηκε να έχουν δίκιο) για πέναλτι, σε χέρι του Ηρακλή μέσα στην περιοχή, ενώ στο 66΄ ο Αθανασιάδης έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όμως το γυριστό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δεξί δοκάρι. Ο Στέφενς «έκλεισε» γρήγορα τις αλλαγές του και μία εξ αυτών, ο Λούκας Πέρεθ, έφερε το ντέρμπι «στα ίσια» στο 72΄. Προηγήθηκε ωραία κάθετη μπαλιά του Στοχ (επίσης μπήκε αλλαγή) στον Λίνο και συρτή σέντρα του Βραζιλιάνου στη μικρή περιοχή, ο Διούδης πρόλαβε τον Αθανασιάδη και έδιωξε προσωρινά αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Λούκας και ο Ισπανός με δυνατό σουτ ισοφάρισε.

Δύο λεπτά αργότερα ο Διούδης έκανε ακόμη μία σπουδαία απόκρουση, αυτή τη φορά σε σουτ του Λίνο, για να σώσει την εστία του και στο 79΄, σε τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη. Ενα λεπτό αργότερα, όμως, η νέα επέμβαση του 20χρονου τερματοφύλακα, σε σουτ του Στοχ, δεν στάθηκε αρκετή για τον Αρη, καθώς ο Αθανασιάδης πρόλαβε τους αμυντικούς και από κοντά ολοκλήρωσε την ανατροπή. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ είχε κι άλλες ευκαιρίες και τελικά έφτασε στο τρίτο γκολ με κεφαλιά του Βούκιτς στο 90΄, ύστερα από κόρνερ του Λούκας.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Αρης για τη 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Κίτσιου, Σαλπιγγίδης, Τζαβέλλας – Ουντότζι, Νταμαρλής, Ηρακλής

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Λόρενς (57΄ Βούκιτς), Ολίσε (64΄ Στοχ), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (68΄ Λούκας).

ΑΡΗΣ (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Κύργιας, Τριανταφυλλάκος (18΄ Νταμαρλής), Τάτος, Αγγελούδης, Ουντότζι (82΄ Ρένια), Μαργαρίτης, Μανιάς (70΄ Σταυρόπουλος), Ψυχογιός, Ηρακλής, Ελσνερ.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.