Στο Παγκρήτιο η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Αστέρα ΤρίποληςΤην πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ πανηγύρισε την Κυριακή ο Αστέρας Τρίπολης, αφού χάρη στο γκολ του Μπαράλες στο 58′, οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, σε αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής, και αναρριχήθηκαν στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Σε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο οι δύο μοναδικές αξιόλογες φάσεις δημιουργήθηκαν από ισάριθμες κακές εξόδους των τερματοφυλάκων. Στην πρώτη περίπτωση, στο 12΄, το λάθος του Ερνάντες έδωσε την ευκαιρία στον Βερπακόφσκις να πιάσει την κεφαλιά, στέλνοντας όμως τη μπάλα άουτ, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη στην άλλη εστία το 34΄, όταν ο Αθανασίου έχασε τη μπάλα σε εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο προωθημένος Γκοϊάν αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν που δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και «άγγιξαν» το γκολ στο 54΄, με το σουτ του Κοντοέ να κοντράρει, να αλλάζει πορεία και να σταματά στο δοκάρι του Αθανασίου. Στο 57΄ ο Λούι έκλεψε τη μπάλα από το Χαντί, μπήκε στην περιοχή αλλά σούταρε άστοχα, όμως ένα λεπτό αργότερα ο Αστέρας δικαιώθηκε για την επιθετικότητά του και άνοιξε το σκορ. Προηγήθηκε ξανά λάθος στην άμυνα του Εργοτέλη, που επέτρεψε στον Μπαράλες να κερδίσει τη μπάλα και να πλασάρει εύστοχα τον Αθανασίου.

Οι Κρήτες προσπάθησαν να αντιδράσουν με την είσοδο του Μπαντιμπανγκά, ο οποίος στο 69΄ δημιούργησε με μία ωραία σέντρα τις προϋποθέσεις για τον Διαμαντάκο, ο οποίος όμως αστόχησε. Οι Αρκάδες μπορούσαν να «σφραγίσουν» τη νίκη τους σε κάποια αντεπίθεση, όμως Ντε Μπλάσις και Γκρατσίνι δεν βρήκαν στόχο, ενώ ο Εργοτέλης θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 87΄ με το σουτ του Πελέ, που απομάκρυνε ο Ερνάντες.

Στο 93′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Γιοβάνοβιτς των γηπεδούχων.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση Εργοτέλης – Αστέρας Τρ. για τη 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)

Κίτρινες: Πελέ, Μεχία, Γιοβάνοβιτς – Μπαράλες, Μουνάφο, Γκοϊάν, Ουσέρο

Κόκκινη: Γιοβάνοβιτς (90+3΄ – δεύτερη κίτρινη)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Πετράκης):
Αθανασίου, Ρέντζας (63΄ Μπαντιμπανγκά), Γιοβάνοβιτς, Κοιλιάρας (8΄ Τζανακάκης), Μεχία, Καρντόσο (71΄ Αναστασάκος), Βερπακόφσκις, Ρομάνο, Πελέ, Χαντί, Διαμαντάκος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντες, Κοντοές, Λούι (76΄ Ζαραδούκας), Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Ντε Μπλάσις, Μουνάφο, Ουσέρο, Σέτι, Ναβάρο (58΄ Γκρατσίνι), Μπαράλες (72΄ Τσαμπούρης)

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.