Ειδική έκδοση της 458 Italia ως φόρος τιμής στον μύθο της Formula 1!

Συλλέκτης Ferrari αποφάσισε να κάνει το καθήκον του και να τιμήσει με ιδιαίτερο τρόπο τον πιλότο της Formula και σύμβολο των σιρκουί Νίκι Λάουντα.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν το πρόγραμμα εξατομίκευσης των σπορ κομψοτεχνημάτων της Ferrari, το περίφημο πια Tailor Made Personalization Program, ο συλλέκτης δημιούργησε τη μοναδική 458 Italia στη μνήμη του Λάουντα.

Η κατασκευή φυσικά του supercar συνέπεσε με το ντεμπούτο της ταινίας «Rush», που αφηγείται την επικών διαστάσεων κόντρα του Λάουντα και του James Hunt στη δεκαετία του ’70. Σε ένα παράλληλο σύμπαν λοιπόν, ο συλλέκτης αποφάσισε να αποδώσει τις δικές του τιμές στον αυστριακό οδηγό, ο οποίος κατέκτησε 3 πρωταθλήματα (1975, 1977 και 1984) και ολοκλήρωσε 177 αγώνες (25 νίκες, 54 φορές στο βάθρο και 24 pole positions) με το μοναδικό μονοθέσιό του Ferrari 312T!

Η επετειακή 458 Italia λοιπόν τιμά τον Λάουντα με την ιταλική σημαία στην οροφή της, αλλά και χρυσές ζάντες που παραπέμπουν στο αγωνιστικό του θρύλου, ο οποίος μετά την οριστική απόσυρσή του από τα σιρκουί συνέχισε να ασχολείται με το μηχανοκίνητο πάθος του, τόσο ως σύμβουλος σε αρκετές ομάδες όσο και ως τηλεοπτικός σχολιαστής αλλά και συντάκτης μηχανοκίνητων νέων.

Ο Λάουντα είναι πλέον μη εκτελεστικός πρόεδρος της Mercedes AMG!

Και βέβαια και στην καμπίνα έχουν μπει πινελιές τύπου Λάουντα, με το μοτίβο της τρίχρωμης ιταλικής σημαίας να μπορεί να εντοπιστεί στα καθίσματα και την κεντρική κονσόλα.

Στον κινητήρα δεν έχει πειραχτεί ούτε κύλινδρος, και γιατί να το κάνουν άλλωστε, καθώς ο V8 των 4,5 λίτρων αποδίδει 562 άλογα και κινεί το Φεραρικό από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.