Τουλάχιστον 1.590 άνθρωποι αγνοούνται – 18.175 έχουν τραυματιστεί – Πάνω από 500.000 έχουν μείνει άστεγοι

Τραγωδία δίχως τέλος...Δεν έχει τέλος η τραγωδία στις Φιλιππίνες. Νεώτερος απολογισμός των θυμάτων κάνει λόγο για 3.976 νεκρούς, 1.590 αγνοούμενους και 18.175 τραυματίες. Τουλάχιστον 272.087 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και πάνω από 500.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Μπενίνιο Ακίνο επέκρινε την Κυριακή τις αρχές ότι δεν ήταν πλήρως προετοιμασμένες για την τεράστια καταστροφή που προκλήθηκε από τον τυφώνα Χαιγιάν.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην παραθαλάσσια πόλη της Γκουιουάν, εγκωμίασε τους τοπικούς αξιωματούχους για τη διεξαγωγή μια σωστής εκκένωσης σε αντίθεση με ό,τι συνέβη σε άλλες πόλεις.

«Για αυτό που συνέβη αλλού, προτιμώ να μην μιλήσω. Ως πρόεδρός σας, δεν μου επιτρέπεται να οργίζομαι, ακόμη και όταν είμαι ήδη συγχυσμένος. Απλώς το υπομένω», είπε ο Ακίνο.

Παράλληλα, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε πως οι κάτοικοι εξακολουθούν να πεινούν σε ορισμένες ορεινές επαρχίες.

«Εξακολουθώ να ανησυχώ για την υγεία των εκατομμυρίων ανδρών, γυναικών και παιδιών που εξακολουθούν να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση ανάγκης», ανέφερε νωρίτερα σε δήλωσή της η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Βάλερι Έιμος.

πρώτο θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.