Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξε για τη Δευτέρα η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων των πανεπιστημίων, ενώ την ίδια ημέρα συνεδριάζουν οι σύλλογοι των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την περασμένη βδομάδα την προσφυγή των υπαλλήλων με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Τα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν, στο μεταξύ, καταρτίσει πρόγραμμα εξετάσεων και μαθημάτων προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο.

Στις προθέσεις των διοικήσεων των δύο ιδρυμάτων είναι να αρχίσουν μέσα στην εβδομάδα, με το Καποδιστριακό να έχει ορίσει ως ημέρα έναρξης την Τρίτη 19 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, και οι εννέα σχολές του ΕΜΠ τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών, γεγονός που συνιστά επιπλέον εμπόδιο στην έναρξη των μαθημάτων και των εξετάσεων.

Naftemporiki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.