Το πρόβλημα εντείνεται το χειμώνα

Πώς μπορείς να απαλλαγείς από τους μαύρους κύκλουςΞεκίνησες από πολύ μικρή να προσπαθείς να κρύψεις και να εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους σου αλλά μάταια.

Μάλιστα, κάθε χειμώνα –κατά κάποιον ανεξήγητο τρόπο – το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο απ΄ ότι το καλοκαίρι.

Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό και τι να κάνεις για να απαλλαχθείς;

Ο χειμώνας γερνά τα μάτια σου
Ειδικοί στην αντιγήρανση εξέτασαν τα μάτια 5.000 γυναικών, ηλικίας 27 έως 60 ετών και παρατήρησαν πως είναι η όψη τους και στις 4 εποχές του χρόνου. Όπως διαπίστωσαν οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια ήταν πιο έντονοι κατά τους πιο κρύους μήνες.

Ποσοστό 82% των γυναικών που πήραν μέρος στη μελέτη είχαν πολύ έντονο πρόβλημα το χειμώνα ενώ στις περισσότερες από αυτές το πρήξιμο και το σκούρο χρώμα υποχωρούσε τους καλοκαιρινούς και ανοιξιάτικους μήνες.
Μόλις 38% των γυναικών αυτών αποδείχτηκε πως παρουσιάζουν εξίσου έντονο πρόβλημα και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.

Τι φταίει για την κουρασμένη όψη;

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό συμβαίνει κυρίως εξαιτίας του χειμωνιάτικου σκηνικού, που κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο χλωμό και τονίζει τις σακούλες και τις ατέλειες ενώ παράλληλα το κρύο και η έλλειψη ηλιοφάνειας επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Αλλωστε, το αίσθημα κόπωσης που βιώνουμε τους χειμερινούς μήνες και το οποίο οφείλεται στα χαμηλότερα επίπεδα της βιταμίνης D, της λεγόμενης βιταμίνης του ηλίου, και της βιταμίνης Κ, αντανακλάται στο πρόσωπό μας και φυσικά στα μάτια μας. Η έλλειψη των παραπάνω βιταμινών και σιδήρου μπορούν οδηγούν στην εμφάνιση μαύρων κύκλων και πρήξιμου των ματιών.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, ο χειμώνας γερνά τα μάτια μας κατά τέσσερα χρόνια και 8 μήνες, κάνοντάς μας να δείχνουμε πιο κουρασμένες αλλά και μεγαλύτερες απ΄ότι το καλοκαιράκι.Και απο τη στιγμή που θα αποκτήσουμε μαύρους κύκλους – όπως ήδη θα έχεις διαπιστώσει κι εσύ η ίδια – είναι πολύ δύσκολο να τους ξεφορτωθούμε.

Και πως ξεφορτώνεσαι τους μαύρους κύκλους;

Η έρευνα έδειξε πως ακόμη και οι ρυτίδες γήρανσης αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα σε σχέση με τους ενοχλητικούς μαύρους κύκλους που σου προσθέτουν χρόνια αλλά και κούραση.

Αυτό που συμβαίνει είναι πως μικροσκοπικά τριχοειδή αγγεία που υπάρχουν στην περιοχή δημιουργούν μικρά αιματώματα. Το αίμα στη συνέχεια οξειδώνεται κι έτσι δημιουργείται αυτή η όψη μαύρου χρώματος κάτω από την επιδερμίδα.

Το γεγονός δε ότι αυτό είναι πιο έντονο την περίοδο του χειμώνα, αντίθετα με όσα πίστευες, δεν έχει να κάνει με μεγαλύτερη τάση σπασίματος των αγγείων λόγω κρύου αλλά όλα είναι θέμα… οφθαλμαπάτης. Το καλοκαίρι, ο ήλιος και το μαύρισμα κρύβουν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα ενώ το χειμώνα το δέρμα γίνεται πιο λευκό, άρα και πιο «διαφανές. Άλλωστε, όπως έχει αποδειχτεί το καλοκαίρι δημιουργεί ένα γενικότερο αίσθημα ευφορίας. Ο ήλιος ανεβάζει τη σεροτονίνη μας, τα επίπεδα διάθεσης αλλά κι ενέργειας, οπότε κι αισθανόμαστε περισσότερο ξεκούραστες και γεμάτες ενέργεια. Όλο αυτό, αντανακλάται στο πρόσωπό μας, διώχνοντας την κουρασμένη όψη των ματιών που μας έχει προσδώσει ο χειμώνας.

Ωστόσο, ακόμη κι αν δεν μπορείς να τους εξαφανίσεις, οι κύκλοι μπορούν να μειωθούν στο ελάχιστο ακόμη και το χειμώνα με μικρά κόλπα εξπρές που σου παρουσιάζουμε παρακάτω.

Κόλπα-εξπρές για να μειώσεις τους μαύρους κύκλους φυσικά

– Πάρε έναν υπνάκο: Ακόμη και μια σιέστα, ένας γρήγορος υπνάκος 10-15 λεπτών ξεγελά το σώμα και το μυαλό.

– Κάνε κομπρέσες με κρύο νερό: Θα βοηθήσει στην προσωρινή συστολή των αιμοφόρων αγγείων και τη μείωση του πρηξίματος.

– Μείωσε το αλάτι που τρως: Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών, κάτι που επιδεινώνει το πρόβλημα του πρηξίματος στα μάτια.

– Περιποιήσου σωστά τον εαυτό σου: Κρέμες ματιών με βιταμίνη Κ και ρετινόλη αλλά κι άλλοι φυσικοί τρόπου μπορούν να βοηθήσουν κοκκινίλες και μαύρους κύκλους. Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις όλα τα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να δείξεις πιο κούκλα από ποτέ!

 

womenonly

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.