Μπροστά 0,4% ο  ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της ALCO

Αποθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για τον ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολο της δημοσκόπησης της εταιρίας Rass που διενεργήθηκε για τον Τύπο της Κυριακής. Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. προηγείται με 1,6% έναντι 1,3% που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (76,8%) συμφωνεί με τον Μανώλη Γλέζο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πείσει πού θα βρει τα λεφτά, άποψη που βρίσκει σύμφωνο και το 62,5% των ψηφοφόρων του κόμματος, ενώ το 49,8% θεωρεί ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση το πιθανότερο είναι να ακολουθήσει κάτι «χειρότερο από το Μνημόνιο».

H έρευνα της Rass καταγράφει οριακή αύξηση του προβαδίσματος της Ν.Δ. στο 24,2% από 24,1% και οριακή κάμψη του ΣΥΡΙΖΑ στο 22,6% από 22,8%.

Σαφής είναι η υπεροχή του Αντώνη Σαμαρά και της Ν.Δ. σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει 49,2% έναντι 33,3% του Αλέξη Τσίπρα, στην παράσταση νίκης η Ν.Δ. προηγείται με 55,2% έναντι 41,7% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 55,5% θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία.

Στην πρόθεση ψήφου, η ψαλίδα βρίσκεται στο 1,6% υπέρ της Ν.Δ., το ΚΚΕ αυξάνεται λίγο (5,8% από 5,2%), ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει μικρή κάμψη (4,6% από 5%). Οι ΑΝ.ΕΛ. παραμένουν σταθεροί στο 4,8%, η Χρυσή Αυγή καταγράφει ποσοστό 6,2% από 6,3% που ήταν τον περασμένο μήνα και η ΔΗΜ.ΑΡ. συγκεντρώνει 3,1% από 3% που ήταν τον Οκτώβριο.

Περισσότερα στον “Τύπο της Κυριακής”

Την ίδια ώρα, σε έρευνα που διενήργησε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος» ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει οριακή πρωτιά 0,4% έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,3% έναντι 24,8% της ΝΔ και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,9%, το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, οι ΑΝΕΛ με 6%, το ΚΚΕ με 4,7%, η ΔΗΜΑΡ με 3,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,9% και η Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου 1,2%.

Καταλληλότερος για την πρωθυπουργία θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 34% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 27%.

Αναλυτικά στο “Πρώτο Θέμα” που κυκλοφορεί αύριο Κυριακή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.