ΔΑΚΗΣ ΓΡΕΒΕΝΑ - ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣ - ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣΤις εντάξεις πέντε (5) έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας –Θράκης που αφορούν αναπλάσεις Τοπικών Διαμερισμάτων του Δήμου Γρεβενών υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Δακής και ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, παρουσία του Βουλευτή Γρεβενών κ. Κοψαχείλη, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Τόσκα, του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Λάτσου, Αντιδημάρχων, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Γρεβενών, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων Φορέων και πολιτών την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Γρεβενών.

Συγκεκριμένα σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν τα έργα:

  • «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ» προϋπολογισμού:3.446.000,00€, (αφορά αναπλάσεις στις Τ.Κ. Μυρσίνας, Ελευθέρου προσφύγων, Ροδιάς, Συδένδρου, Κυρακαλής και Μεγάλου Σειρηνίου)
  • «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ» προϋπολογισμού:2.985.000,00€, (αφορά αναπλάσεις στις Τ.Κ. Φελλίου, Ελάτου, Αγίων Θεοδώρων και στους οικισμούς Αιμιλιανού, Ελευθεροχωρίου, Ανθρακιάς και Δοξαρά)
  •  «ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ» προϋπολογισμού:620.000,00€
  • «ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΗΡΑΧΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ» προϋπολογισμού:295.000,00€
  • «ΟΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ» προϋπολογισμού:109.000,00€

Παράλληλα  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Δακής υπέγραψε τις προεγκρίσεις σχεδίων δύο (2) προγραμματικών συμβάσεων με τίτλο:

  • «Ωρίμανση των Μελετών Εφαρμογής για την υλοποίηση του έργου “Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα (ΕΑΠΟ)”» της πράξης με τίτλο «Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα (ΕΑΠΟ)» και
  • «Συμπλήρωση μελετών για την υλοποίηση του έργου “Κέντρο Διημέρευσης ατόμων με αναπηρία (ΑΜΕΑ) Γρεβενών”» της πράξης με τίτλο «Κέντρο Διημέρευσης ατόμων με αναπηρία (ΑΜΕΑ) Γρεβενών»

Σε Δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Δακής τόνισε τη σημαντικότητα των έργων για το Δήμο Γρεβενών και πρόσθεσε: «Μέσα από τη συνεργασία δημιουργούνται οι βάσεις για θετικά αποτελέσματα. Η καλή προετοιμασία μας δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσει άμεσα, από τις αρχές του 2014, η ένταξη έργων και στο νέο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης εξήρε την πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Περιφερειάρχη τον οποίο και ευχαρίστησε και τόνισε: «Σήμερα με την υπογραφή της προέγκρισης σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης του ΕΑΠΟ, δίνουμε απάντηση σε αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια μας αμφισβητούσαν για το καινοτόμο εγχείρημα μας. Για το έργο το οποίο, με την ολοκλήρωσή του, θα προσδώσει προστιθέμενη αξία όχι μόνο στο Δήμο Γρεβενών αλλά και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.  Για ένα έργο σημαία, που θα αλλάξει τη μελλοντική εικόνα του Δήμου μας και θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή του πορεία».

Στη συνέχεια  ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία  του «Κέντρου Διημέρευσης ατόμων με αναπηρία (ΑΜΕΑ) Γρεβενών» για την τοπική κοινωνία των Γρεβενών καθώς και στη σημαντικότητα των έργων ανάπλασης και οικιστικής αναβάθμισης των Τοπικών Διαμερισμάτων. Είναι έργα τα οποία θα συμβάλλουν στην αισθητική αναβάθμιση τους και στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας. Χαρακτήρισε την ημέρα σημαντική για το Δήμο Γρεβενών και τόνισε ότι το όραμά μας για το Δήμο Γρεβενών θα συνεχισθεί με έργα ουσίας και σημαντικές παρεμβάσεις προς όφελος των δημοτών μας.

Καλορίζικα τα έργα και άμεση υλοποίηση ευχήθηκε ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Κοψαχείλης ο οποίος παραβρέθηκε στην υπογραφή των συμβάσεων ένταξης των έργων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.