Εντοπίσθηκαν δεκάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής

Πρόστιμα 163,6 εκατ. ευρώ από το ΣΔΟΕ τον ΟκτώβριοΠρόστιμα 163,6 εκατ. ευρώ καταλόγισε το ΣΔΟΕ Αττικής τον Οκτώβριο 2013, ενώ πανελλαδικά εντοπίσθηκαν δεκάδες άλλες υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στo πλαίσιο των ελέγχων και ερευνών για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος  κατά τον Οκτώβριο 2013, διαπίστωσε και  απέστειλε τις σχετικές εκθέσεις ελέγχου στον αρμόδιο Οικονομικό Εισαγγελέα και τις αρμόδιες ΔΟΥ για σημαντικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής και αδήλωτων εισοδημάτων.

Συγκεκριμένα το ΣΔΟΕ Αττικής πραγματοποίησε τον Οκτώβριο 2013, 1.942 ελέγχους με 976 παραβάτες και συνολικό καταλογισμό προστίμων 163,6 εκατ. ευρώ. Οι έλεγχοι  αφορούσαν κυρίως αδήλωτα εισοδήματα, μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, έκδοση ή λήψη εικονικών τιμολογίων.

Ενδεικτικά εντοπίσθηκαν 18 επιχειρήσεις στην Αττική που έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 17,2 εκατ. ευρώ, 6 επιχειρήσεις αντίστοιχα εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 20,2 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για επιχειρήσεις επισκευής και συντήρησης πλοίων, πώλησης ειδών υγιεινής, πάρκινγκ, ξενοδοχεία, διαφημιστική επιχείρηση και επιχείρηση ειδικών υπηρεσιών σε οικοδομές.

Σε άλλη περίπτωση γιατρός χειρουργός-ορθοπαιδικός προσαύξησε την περιουσία του, μη εκδίδοντας αποδείξεις παροχής υπηρεσιών κατά 1,82 εκατ. ευρώ. Ομοίως, εντοπίσθηκε επιχείρηση που παρέχει υπηρεσίες αισθητικής και δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών για αξία 482.000 ευρώ, αλλά και παιδίατρος που δεν εξέδωσε αποδείξεις για παροχή υπηρεσιών ύψους 254.000 ευρώ.

Η Διεύθυνση  Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών του ΣΔΟΕ, αποκάλυψε ότι ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο, στον Πειραιά, εξέδωσε εικονικά στοιχεία από το 2003 έως το 2005 για παράνομη είσπραξη ποσού 2,77 εκατ. ευρώ Το ΣΔΟΕ ερευνά αν σχετίζεται η υπόθεση αυτή με πρόσφατη αποκάλυψή απάτης σε βάρος του  Οίκο Ναύτου  και ΕΟΠΥΥ.

Σε άλλους έλεγχους το ΣΔΟΕ διαπίστωσε πως επιχείρηση εκμετάλλευσης θερινών κατοικιών στην Μύκονο δεν εξέδωσε αποδείξεις και δεν δήλωσε δραστηριότητα αποκρύπτοντας έξοδα ύψους 369.000 ευρώ, ενώ εντοπίσθηκαν και 2 πρακτορεία τουρισμού στην Αθήνα που δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία ύψους 3,6 εκατ. ευρώ για τουριστικά πακέτα διακοπών.

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.