Καλύτερα στο κελί παρά θύμα
Δραπέτης για 33 χρόνια παραδόθηκε επειδή κουράστηκε να τον εκβιάζουν

Η ελευθερία είναι το απόλυτο αγαθό; Μέχρι κάποιο όριο, φαίνεται να πιστεύει ο 62χρονος  Άντονι Ράκλεϊ, ο οποίος είχε καταφέρει πριν από 33 χρόνια να δραπετεύσει από φυλακή στο Μέριλαντ αλλά τελικά προτίμησε να διακινδεύσει να μπει ξανά πίσω από τα σίδερα (όπως και έγινε) επειδή δεν άντεχε να είναι θύμα εκβιασμού.

Ο 62χρονος συνελήφθη αφού ο ίδιος ειδοποίησε την αστυνομία για να υποβάλει καταγγελία πως τον εκβίαζε συνεργάτης του, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο Ράκλεϊ είχε αποδράσει τον Ιούλιο του 1980 από φυλακή του Μέριλαντ έχοντας καταδικαστεί για ληστεία. Υιοθέτησε έκτοτε το ψευδώνυμο Τζακ Γουάτσον και έβγαζε τα προς το ζην με περίπου νόμιμο τρόπο.

Επαγγελματική του δραστηριότητα ήταν η συλλογή χρημάτων για λέσχη εθελοντών στην Οκλαχόμα, το Belle Isle Lions Club. Εκείνος κρατούσε το 70% των χρημάτων που μάζευε, ο συνεργάτης του το 10% και το υπόλοιπο πήγαινε στη λέσχη.

Όπως ανέφερε στην αστυνομία, είχε εκμυστηρευτεί πριν από δέκα χρόνια στον συνεργάτη του πως ήταν δραπέτης και το όνομά του ήταν ψεύτικο. Αρχικά ο συνεργάτης του δήλωσε ότι δεν τον ενδιέφερε, αλλά άρχισε να τον πιέζει -με την απειλή τηλεφωνήματος στην αστυνομία- να του δίνει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο από τις δραστηριότητές τους.

Έτσι, ο Ράκλεϊ στράφηκε τελικά ο ίδιος στην αστυνομία για να ελευθερωθεί από τον εκβιαστή του.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.