Στις 9/11/2013

ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ - ΒΟΥΛΗ STAR-FM.GRΔείτε και διαβάστε την ομιλία του Βουλέυτή Γρεβενών Τιμολέοντα Κοψαχείλη στη Βουλή των των Ελλήνων το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α -Ε.Κ.Μ.


Ευχαριστώ κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Πολλές φορές, από τότε που ο ελληνικός λαός μου έκανε την τιμή να με εκλέξει ως εκπρόσωπό του, χρειάστηκε να υποστηρίξω τις ιδέες και τις απόψεις μου στην προσπάθειά μας για τον προσδιορισμό του κοινού καλού.
Και αυτό το έκανα με χαρά. Ωστόσο, σήμερα δεν αισθάνομαι την ίδια χαρά, γιατί νιώθω την πίεση της ανάγκης του κόσμου, που αγωνιά για λύσεις στα προβλήματά του κύριοι και κυρίες της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Διότι, η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο αρχηγός σας μας αποσπά αυτές τις κρίσιμες ημέρες από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που πιστεύει ότι θα υπερψηφιστεί η πρότασής σας; Στο κόμμα σας άραγε υπάρχει ένας που το πιστεύει αυτό;

Οπότε προς τι ο λόγος αυτής της πρότασης δυσπιστίας; Ή μήπως θα έπρεπε να την ονομάσουμε πρότασης αμηχανίας, ή αποπροσανατολισμού; Γιατί το σίγουρο είναι πως μόνο όφελος δεν θα έχετε από αυτήν τη διαδικασία. Πιστεύω πως το αντιλαμβάνεστε τώρα πια.

Κατηγορήσατε την κυβέρνηση δια των κεντρικών ομιλητών σας ότι «παραβιάζει την νομιμότητα» και για «χτίσιμο» μίας «δημοκρατίας εκτάκτων μέτρων και ανάγκης», επίσης χαρακτηρίσατε την παρέμβαση στην ΕΡΤ, «έκνομη ενέργεια», ενώ υπόσχεστε πως η κυβέρνηση της Αριστεράς θα αποκαταστήσει τις συνταγματικές εγγυήσεις και τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Αλήθεια, είναι τόσο μεγάλη η αμηχανία σας ώστε να καταφεύγετε σε τέτοιου είδους αιτιάσεις; Είναι δυνατόν να χαρακτηρίζετε «έκνομη ενέργεια» την εκδίωξη καταληψιών από κρατικά κτίρια; Ο εισαγγελικός λειτουργός και η αστυνομία τίνος κράτους τους νόμους εφάρμοσαν το ξημέρωμα της Πέμπτης;

Η χώρα μας κύριοι βρίσκεται στη δυσκολότερη κατάσταση από τη μεταπολίτευση. Οπότε, σαφώς είναι έκτακτη η ανάγκη. Η χώρα και οι πολίτες της, αντιμετωπίζουν πιεστικά και δυσεπίλυτα προβλήματα. Το αμφισβητείτε μήπως αυτό;

Προφανώς σύμφωνα με τις αντιλήψεις και τα δικά σας κριτήρια η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ευημερίας όπου η κυβέρνηση αντί για παροχές προτιμά περιοριστικές πολιτικές. Η χώρα κύριοι της αντιπολιτεύσεως βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.

Οι Έλληνες πολίτες, εργάτες, αγρότες, υπάλληλοι και επιχειρηματίες που βασανίζονται από την ανεργία, την εγκληματικότητα, τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα περιμένουν λύσεις. Οι λύσεις κύριοι της Αριστεράς δεν έρχονται με υποσχέσεις και ατέρμονες συζητήσεις, αλλά με δουλειά, πράξεις μεγάλες και δύσκολες. Σας αρέσει να μιλάτε συχνά για επανάσταση, μα τι τέλος πάντων νομίζετε πως είναι η επανάσταση;
Η πραγματική «Επανάσταση» σήμερα είναι η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να σωθεί η χώρα, εφαρμόζοντας τον προϋπολογισμό χωρίς υπερβάσεις, δρομολογώντας σημαντικές μεταρρυθμίσεις, βάζοντας τάξη σε πολλά φλέγοντα ζητήματα και πετυχαίνοντας ένα πρωτογενές πλεόνασμα. Χωρίς πολιτική σταθερότητα στην χώρα μπορούμε να ελπίζουμε σε ανάπτυξη; Μια ανάπτυξη που μπορεί να επιτευχθεί στηρίζοντας την παραγωγική βάση της χώρας.

Αυτό κυρίες και κύριοι αποτελεί την πραγματική επανάσταση σήμερα για την χώρα. Και αυτό γιατί οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις έκαναν σχεδόν αυτό που κάνετε και εσείς, υποσχέσεις για παροχές, λαϊκισμός, ικανοποίηση των συντεχνιών σε κάθε μεγάλο και μικρό συμφέρον τους. Και όλα αυτά με δανεικά.
Ειλικρινά, κύριοι και κυρίες της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως θλίβομαι που αντί να μιλάμε αυτήν την ώρα για τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση κατά την διαπραγμάτευσή της με τους δανειστές της εμείς αναλωνόμαστε, με ευθύνη δική σας σε αυτήν εδώ τη συζήτηση. Προφανώς, το μόνο καλό που μπορεί να αποκομίσει ο ελληνικός λαός που μας ακούει, (παρακολουθώντας εναγωνίως την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με την τρόικα), είναι η ανευθυνότητα και απροθυμία της ηγεσίας σας να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.

Η πραγματικότητα είναι ότι έχετε ταυτιστεί πλήρως με τα συμφέροντα ελαχίστων συνδικαλιστών μέσα στις ΔΕΚΟ. Αυτό όμως, δυστυχώς για εσάς, ο λαός το αντιλαμβάνεται, για αυτό παρ’ όλες τις παροχολογίες σας και υποσχέσεις δεν σας υποστηρίζει. Η αλήθεια αυτή είναι και καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, παραδεχθείτε το.

Τελειώνοντας, κύριοι πρόεδρε και κύριοι συνάδελφοι θα ήθελα ακόμα μια φορά να τονίσω πως η μείζονα αντιπολίτευση οφείλει, αναλογιζόμενη τον βαρύνοντα θεσμικό της ρόλο να συμπεριφέρεται με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και πολιτική ωριμότητα. Η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, εφόσον λοιπόν και ο κύριος Τσίπρας με την πρόσφατη τοποθέτησή του από το Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών παραδέχτηκε ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα ήταν χρήσιμο να συνεργαστεί μαζί μας, για έναν κοινό αγώνα απέναντι στους δανειστές μας. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα, άλλων χωρών της Ευρώπης. Δείτε την Πορτογαλία την Ισπανία και την Ιταλία κύριοι συνάδελφοι.

Δεν νομίζω πως ακόμα θεωρείτε επιτυχημένο το παράδειγμα της Αργεντινής όπως υποστηρίζατε προεκλογικά, έτσι δεν είναι;

Όσες φορές το ελληνικό έθνος βρέθηκε διαιρεμένο και διασπασμένο ακολούθησαν καταστροφές. Επιβάλλεται να υπάρξει πεδίο συνεννοήσεως τουλάχιστον στους στρατηγικούς στόχους.
Αυτή τη στιγμή κύριοι συνάδελφοι αυτό είναι η μόνη πραγματική συμβολή που μπορείτε να επιτύχετε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας.

Η πολιτική της κυβέρνησης είναι ρεαλιστική και μπορεί να εξασφαλίσει λύσεις στα προβλήματα του τόπου. Λύσεις που είναι βέβαια δύσκολες, όμως είναι λύσεις.
Σας καλώ όλους να στηρίξουμε την πολιτική της κυβέρνησης, στην διαπραγμάτευση που κάνει αυτή τη στιγμή με την τρόικα. Αυτή είναι η μόνη πραγματική πολιτική γιατί λεφτά δεν υπάρχουν και κανείς δεν τα χαρίζει.

Ευχαριστώ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.