Νέα τροπολογία από το ΥΠΟΙΚ

Στο καθεστώς χαμηλού ΦΠΑ και ο καφές «delivery»Αλλαγές στον τρόπο φορολογίας των 18άρηδων, τον καθορισμό νέας διαδικασίας του ύψους της φορολογητέας αξίας εισαγόμενων οχημάτων, αλλά και εξαιρέσεις από το Τέλος Επιτήδευματος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προσθήκη – τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Με την ίδια τροπολογία καθορίζεται το νέο τέλος παραμονής και πλόων που θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής μήκους 7 μέτρων και άνω καθώς και η διαδικασία που θα ακολουθούν οι τράπεζες για να δίνουν τα στοιχεία καταθετών στις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών μέσω του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών.

Παράλληλα, προβλέπεται η υπαγωγή στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ προϊόντων όπως είναι ο έτοιμος καφές, τα σοκολατούχα ροφήματα, το τσάι κτλ. στην περίπτωση που παρασκευάζονται από επιχειρήσεις εστίασης, κατόπιν συγκεκριμένης παραγγελίας του πελάτη.

Με την προτεινόµενη διάταξη «προβλέπεται η υπαγωγή στο µειωµένο συντελεστή ΦΠΑ του έτοιµου καφέ, των σοκολατούχων ροφηµάτων και των έτοιµων αφεψηµάτων (τσάι, χαµοµήλι, κλπ.), στην περίπτωση που παρασκευάζονται από επιχειρήσεις εστίασης, κατόπιν συγκεκριµένης παραγγελίας του πελάτη. Με τη διάταξη αυτή ο µειωµένος συντελεστής εφαρµόζεται σε κάθε περίπτωση κατανάλωσης των ανωτέρω ποτών, ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για επιτόπια ή όχι κατανάλωση».

Συγκεκριμένα, εξαιρούνται του τέλους επιτηδεύματος για το έτος 2013 (άρθρο 31 του ν.3986/2011) σε επιτηδευματίες με αναπηρία σε ποσοστό άνω του 80%.

Οι νέοι ηλικίας άνω των 18 ετών δεν θα υποβάλλουν το 2014 φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2013 εφόσον συνοικούν με τον υπόχρεο (γονιό ή κηδεμόνα) και το ετήσιο φορολογούμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό και απαλλασσόμενο εισόδημα τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ ή το ποσό των 6.000 ευρώ αν αυτά παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω.

Σε ό,τι αφορά τα τέλη πλόων σκαφών αναψυχής, ιδιοκτήτης επτάμετρου φουσκωτού θα πληρώνει το χρόνο 200 ευρώ και αυξάνεται ανάλογα το μήκος του σκάφους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.