Κρητικά... μουστάκια στη νίκη του Πλατανιά επί του ΑπόλλωναΣτην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, ο Πλατανιάς επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης στα Χανιά με 2-0. Το σκορ άνοιξε στο 43ο λεπτό ο Γουνδουλάκης, ενώ ο Κάταϊ στο 62΄ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη του Πλατανιά στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα στο ντεμπούτο του Νίκου Αναστόπουλου στην τεχνική ηγεσία των Κρητικών, ενώ αντίθετα ο Απόλλωνας έχει έξι ήττες σε ισάριθμα ματς εκτός έδρας.

Παρά την πολύ όμορφη ημέρα που ήταν καθαρά για ποδόσφαιρο, τόσο ο Πλατανιάς όσο και ο Απόλλωνας, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις άμυνές τους, και ως εκ τούτου, οι φάσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν από ελάχιστες εως και μηδαμινές. Το παιχνίδι ήταν σκληρό και αυτό φαίνεται καθαρά από τις 5 κίτρινες κάρτες που αναγκάστηκε να βγάλει ο διαιτητής της αναμέτρησης, μόνο στο πρώτο ημίχρονο.

Η πρώτη καλή φάση, εάν μπορεί να θεωρηθεί φάση, έγινε στο 22΄ όταν, βγήκαν ωραία από τα δεξιά οι παίκτες του Πλατανιά, έγινε η σέντρα από τον Κάταϊ η οποία δεν ήταν ιδανική, και ο Τζόρβας έδιωξε έγκαιρα με το χέρι, ενώ κέρδισε και το φάουλ στην εξέλιξη της φάσης. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς όδευε προς το 0-0 στο ημίχρονο, στο 43ο λεπτό, ο Πλατανιάς κέρδισε πέναλτι. Αυτό το κέρδισε ο Τόρες από τον Τσεμπερίδη σε μια “μονομαχία” μέσα στην περιοχή. Ο Γουνδουλάκης ανέλαβε την εκτέλεση, ο Τζόρβας το απέκρουσε αρχικά, αλλά ο μεσοεπιθετικός του Πλατανιά πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-0 για τους Κρητικούς, που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια καλή ευκαιρία για τον Απόλλωνα, καθώς στο 50΄ ο Φαρινόλα έδωσε στον Μπλάζεκ, αλλά ο τελευταίος δεν σημάδεψε σωστά και έστειλε ψηλά άουτ την μπάλα. Στο 62ο λεπτό οι γηπεδούχοι σημείωσαν και δεύτερο τέρμα, παίρνοντας σαφέστατο προβάδισμα για τη νίκη. Ο Κάταϊ κατέβασε πολύ ωραία την μπάλα με το στήθος, γύρισε, σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα για το 2-0. Στη συνέχεια ο Απόλλωνας προσπάθησε να κάνει κάτι χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει και το 2-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Δείτε τα γκολ από την αναμέτρηση Πλατανιάς – Απόλλων για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζουμπουλάκης – Διαμαντής, Γκουέλα, Τσεμπερίδης, Φαρινόλα

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Αναστόπουλος):
Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ζουμπουλάκης, Φερνάντες, Ραφαέλ, Αγκιλέρα, Τετέ, Κάταϊ (89΄ Στόλερ), Μπέλιτς (60΄ Σιώπης), Γουνδουλάκης (84΄ Πόποβιτς), Τόρες.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τεννές):
Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Δεληζήσης, Κόρμπος, Διαμαντής (46΄ Παντελίδης), Άλβαρεζ, Γκουέλα, Καμαρά, Μπλάζεκ (65΄ Τσιλιγκίρης), Τσεμπερίδης (56΄ Μίνγκας), Φαρινόλα.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.