Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στέλνει ένας από τους πιο ηλικιωμένους δρομείς που συμμετέχουν στον φετινό, 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας την Κυριακή 10 Νοεμβρίου. Ο λόγος για τον 82χρονο Στυλιανό Πρασσά, που ζει στην περιοχή του Μαραθώνα.

Παλιός ποδοσφαιριστής – σέντερ φορ στη Νίκη Πλάκας και στον Αρίωνα – λάτρευε από παιδί τον αθλητισμό. Τη χαρά του στίβου όμως την ανακάλυψε στα 59του χρόνια, ύστερα από την παρότρυνση ενός φίλου του και ενώ προπονούσε τον μοναχογιό του στο ποδόσφαιρο. Από τη δεκαετία του ’90 και μετά λαμβάνει τακτικά μέρος στον ΚΜΑ.

«Αν ήξερε πόσο ωραίος είναι ο στίβος θα είχα ξεκινήσει νεότερος και μπορεί να είχα γίνει και παγκόσμιος πρωταθλητής, ποιος ξέρει;», λέει ο Στυλιανός Πρασσάς, ο οποίος εργαζόταν πριν συνταξιοδοτηθεί ως ελαιοχρωματιστής σε οικοδομές.

«Το τρέξιμο είναι το καλύτερο φάρμακο. Έχω ως παράδειγμα τους γονείς μου, που έζησαν ως τα 90 τους χωρίς να τους κοιτάξει γιατρός επειδή περπατούσαν πολύ. Ο πατέρας μου πήγαινες καθημερινά από τον Άγιο Αρτέμιο ως το Μοναστηράκι με τα πόδια για να δουλέψει. Σε λεωφορείο δεν έμπαινε. Κι εγώ μπορεί να πάω να δω πως είναι ο γιατρός μου, ο γιατρός όμως εμένα δεν χρειάζεται να με δει», λέει με χιούμορ ο κ. Πρασσας, ο οποίος τιμήθηκε τον χειμώνα από τον ΣΕΓΑΣ ως ένας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία μαραθωνοδρόμους.

«Από την ηλικία των 70 ετών και μετά προπονούμαι μέρα παρά μέρα και κάνω συνολικά 30χλμ την εβδομάδα. Στόχος μου στον φετινό Μαραθώνιο είναι να κάνω τη διαδρομή σε πέντε ώρες και δέκα λεπτά – πέρυσι έκανε πέντε και είκοσι – αλλά πάνω από όλα εκείνο που θέλω είναι να τερματίσω», λέει και εξηγεί ότι με τη συμμετοχή του ελπίζει να δώσει το παράδειγμα στους νέους να σηκωθούν από τον καναπέ, για να μην χρειαστούν ποτέ γιατρό.

Στον 31ο Κλασικό μαραθώνιο μετέχουν περισσότεροι από 11.000 δρομείς από τους οποίους οι περίπου 4.000 ξένοι. Στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν οι λαϊκοί δρόμοι 5 και 10 χλμ. όπου ακόμη 20.000 δρομείς θα πάρουν μέρος. Όλοι οι αγώνες θα τερματίσουν στο Παναθηναϊκό στάδιο.

antinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.