Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος       -Δράσεις και πρωτοβουλίες στο εσωτερικό και στην Ευρωπαϊκή Ένωση

smart 1Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχαν την Τρίτη 22 Οκτ 2013, στο τελικό συνέδριο του προγράμματος Smart+ με εταίρους από 6 Ευρωπαϊκές Περιφέρειες (Ισπανία, Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Ελλάδα). Το συνέδριο ολοκλήρωσε τις τετραετείς δράσεις και προσπάθειες του προς την ενίσχυση των δυνατοτήτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα από νέες ιδέες και πρακτικές.

Πέραν των λοιπών ωφελειών από την συμμετοχή της Περιφέρειας, καταγράφηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η δυνατότητα του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης να λειτουργεί ως επικεφαλής εταίρος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μεταφέροντας το επιχειρηματικό κλίμα αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας προς στις συνεργαζόμενες περιφέρειες, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις και οδηγίες   του Περιφερειάρχη Γιώργου Δακή για αξιοποίηση των διαθέσιμων κονδυλίων προς την προβολή της Δυτικής Μακεδονίας, των κατοίκων της  και φυσικά των επιχειρηματιών της.

Το πρόγραμμα Smart+ συνεισφέρει και αυτό (με το περιφερειακό σχέδιο δράσης του) στην χάραξη της επίσημης Περιφερειακής Πολιτικής για την περίοδο 2014-2020 βασισμένη στην στρατηγική επιχειρηματική εξειδίκευση, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να κορυφωθεί τους επόμενους μήνες μέσα από συνεχή διάλογο με την επιχειρηματική κοινότητα, τους εκπροσώπους της και τους πολίτες.

smart 2

Η αξιοποίηση της επιχειρηματικής γνώσης ως κορυφή της προσπάθειας ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας και η αύξηση της απασχόλησης, μέσω των κυλιόμενων πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, είναι το κρίσιμο ζητούμενο για την περίοδο που έρχεται.

Ζητείται η συνεχής συνδρομή και συμμετοχή φορέων και επιχειρήσεων στις σπονδυλωτές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται, καθώς ο καλύτερος στρατηγικός σχεδιασμός είναι αυτός στον οποίο συμμετέχουν ποιοτικά οι ωφελούμενοι από την υλοποίηση του.

Το Πρόγραμμα Smart+ είναι συγχρηματοδοτούμενο από το INTERREG IVC και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.