Πέντε νέα στοιχεία για τη διπλή δολοφονία – Το μυστικό των μοτοσικλετών και των όπλων Zastava

Ψάχνουν άλλοθι υπόπτων για την αιματηρή επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

Τα άλλοθι υπόπτων για την στιγμή της διπλής δολοφονίας, τα δεδομένα τηλεφωνικών κλήσεων στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου την κρίσιμη ώρα, οι «χαμένες μοτοσικλέτες» της Σέχτας είναι ανάμεσα στα πέντε νέα στοιχεία που ερευνούν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διαλευκάνουν την αιματηρή δολοφονία των δύο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναμένουν από ώρα σε ώρα την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης για την αιματηρή επίθεση. Οπως χαρακτηριστικά ανέφεραν «αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις μας ότι ίσως είναι έργο πρώην μελών της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών, η οποία έστελνε τις προκηρύξεις 7 – 8 ημέρες μετά τις επιθέσεις της, τότε είναι θέμα ωρών να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη στο Νέο Ηράκλειο και να προχωρήσουμε περαιτέρω τις έρευνες μας». Τα νέα λοιπόν στοιχεία που εξετάζονται από την ΕΛ.ΑΣ είναι:

ΠΡΩΤΟΝ: Επιχειρείται να διευκρινισθεί πού ακριβώς ήταν τη χρονική περίοδο της επίθεσης, ύποπτοι για συμμετοχή σε ένοπλες οργανώσεις οι οποίοι βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και άλλων υπηρεσιών. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν έχουν αποκλείσει την περίπτωση «στην δολοφονία να συμμετείχαν άτομα που ίσως ήδη τα ξέρουμε αλλά τα οποία δεν ενδιαφέρονται, όπως οι παλιότερες οργανώσεις, για την στεγανότητα και την διασφάλιση της δράσης τους για πολλά χρόνια».

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Εχει ήδη ζητηθεί σάρωση των κλήσεων από κινητά τηλέφωνα στην περιοχή που σημειώθηκε η δολοφονία, το χρονικό διάστημα, μισή ώρα πριν και μισή ώρα μετά την επίθεση. Η ώρα που πραγματοποιήθηκε η επίθεση όπου καταγράφονται δεκάδες χιλιάδες κλήσεις αλλά και η «τάση» των ανταρτών πόλης να μην χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα, δημιουργεί «εμπόδια» στη συγκεκριμένη έρευνα. Όμως η δυνατότητα στις αρχές ασφαλείας να προχωρούν σε αναλύσεις με βάση τις κεραίες που καλύπτουν τα δρομολόγια διαφυγής των δραστών πιθανόν να δώσει νέα δεδομένα στη υπόθεση.

ΤΡΙΤΟΝ: Ένα από τα στοιχεία που ερευνούν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ είναι η χρήση της κλεμμένης – από τα τέλη Ιουνίου του 2013- μοτοσικλέτας από την Καλλιθέα. Ο ιδιοκτήτης του δίτροχου κλήθηκε τη Δευτέρα για κατάθεση στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ επεσήμαναν ότι, παρότι η οργάνωση Σέχτα Επαναστατών είχε χρησιμοποιήσει μοτοσικλέτες στις επιθέσεις της στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού, στα γραφεία του Alter αλλά και στην δολοφονία του Νεκτάριου Σάββα το 2009, αυτές ουδέποτε είχαν εντοπισθεί ώστε να διαπιστωθεί «πώς είχαν απαλλοτριωθεί» ή σε ποιόν ανήκαν. Αναφέρεται πάντως ότι στην επίθεση κατά του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια είχε χρησιμοποιηθεί ΙΧ που είχε κλαπεί τρεις ημέρες νωρίτερα από τον Αλιμο, και ύστερα οι δράστες το έκαψαν.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Σχετικά με το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ επεσήμαιναν ότι «τέτοιου είδους όπλο μάρκας Zastava απεικονίζεται στο οπλοστάσιο της Σέχτας Επαναστατών το καλοκαίρι του 2010. Όμως οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, πριν εξαχθούν βιαστικά συμπεράσματα, ότι δύο τέτοιου είδους πιστόλια Zastava των εννιά χιλιοστών με γεμιστήρες χωρίς φυσίγγια είχαν βρεθεί και στο ΙΧ στην Νέα Φιλαδέλφεια υπόπτου για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας».

ΠΕΜΠΤΟΝ: Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ επανεξετάζουν τις δύο προκηρύξεις που έστειλαν οι οργανώσεις Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και FAI, για δύο επιθέσεις _το 2010 και το 2012_ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ομόνοια και στον Ασπρόπυργο. Κι αυτό διότι οι οργανώσεις αυτές έχουν παρουσιασθεί από τις αρχές του καλοκαιριού του 2013 να συνεργάζονται με την «Σέχτα» στην αναβίωση του εγχώριου αντάρτικου πόλης στα πλαίσια του σχεδίου «Φοίνικας».

Στην επίθεση των «Πυρήνων», τον Μάρτιο του 2010, μνημονευόταν για τα μέλη της Χρυσής Αυγής: «Ο “στρατός” του Νίκου Μιχαλολιάκου δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μάτσο λιγόψυχους ανεγκέφαλους φιλοαστυνομικούς και αρκετά καθυστερημένους για να δέχονται με τόση ευκολία τον ρόλο του προβάτου στην Χρυσή Αυγή». Στο κείμενο για την επίθεση της FAI που ας σημειωθεί ότι έγινε με μασούρια δυναμίτιδας, το οποίο παραπέμπει σε ενέργειες ποινικών, σημειωνόταν «πρέπει να χτυπάς πρώτους τους φασίστες πριν σε χτυπήσουν αυτοί», ενώ συμπληρωνόταν ότι «το ζήτημα δεν είναι η Χρυσή Αυγή να τεθεί εκτός νόμου, αλλά εκτός ζωής».

Πάντως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν την περίπτωση να εμφανισθεί μια νέα οργάνωση και όχι η «Σέχτα» που πλέον είναι ενταγμένη στο σχέδιο «Φοίνικας» αφού σε μία τέτοια περίπτωση όλοι οι εμπλεκόμενοι ή ήδη κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Συνωμοσίας θα «χρεωθούν» και την κατηγορία της διπλής δολοφονίας στο Νέο Ηράκλειο, όπως συνέβη και με τις πράξεις για επτά προηγούμενες ενέργειες του ίδιου «σχεδίου».

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.