Την οργή φεμινιστικών οργανώσεων αλλά και μελών της γαλλικής κυβέρνησης έχει προκαλέσει η είδηση ότι 343 προσωπικότητες υπογράφουν μανιφέστο με το οποίο υπερασπίζονται το δικαίωμα τους να καταφεύγουν στον αγοραίο έρωτα.

Τα μανιφέστο αναμένεται να δημοσιευθεί στο περιοδικό Causer στις 7 Νοεμβρίου.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 27 Νοεμβρίου, θα συζητηθεί στο γαλλικό κοινοβούλιο πρόταση νόμου για την επιβολή προστίμου 1.500 ευρώ στους πελάτες εκδιδόμενων γυναικών.

Το πρόστιμο θα διπλασιάζεται εάν ο πελάτης “επαναλάβει” την ίδια πράξη. Όπως υποστηρίζει η γαλλική κυβέρνηση ο νόμος αποσκοπεί στην καταπολέμηση της πορνείας και στην προστασία των γυναικών που εκδίδονται από μαστροπούς.

“Ομοφυλόφιλοι ή ετεροφυλόφιλοι , μονογαμικοί, πιστοί, άπιστοι ή άστατοι, είμαστε άνδρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε απογοητευμένοι, διεστραμμένοι ή ψυχοπαθείς όπως περιγράφεται από τους οπαδούς μιας καταστολής που μεταμφιέζεται ως φεμινιστικό κίνημα. Το αν συμβαίνει ή όχι να πληρώνουμε για σεξουαλικές σχέσεις αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι γίνεται χωρίς την συγκάταθεση των εταίρων μας”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο μανιφέστο.

Ανάμεσα σε αυτούς που υπογράφουν το μανιφέστο είναι και ο δικηγόρος του Στρος Καν.

Η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Ναζάτ Βαλώ Μπελκασέμ που είναι και υπουργός για τα δικαιώματα των γυναικών δήλωσε ότι τα 343 καθάρματα ζητούν το δικαίωμα κατοχής σε σώματα που δεν τους ανήκουν.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσκόπηση για το υπουργείο Προστασίας των Γυναικών, το 73% των Γάλλων συμφωνούν ότι θα πρέπει να καταπολεμηθεί η πορνεία ωστόσο μόνο το 22% υποστηρίζουν την επιβολή προστίμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.