Την οργή της σχετικά με σενάρια πως η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στα κέντρα των δεδομένων της εξέφρασε η Google.

“Είμαστε εξοργισμένοι με το σημείο όπου έχει φτάσει η κυβέρνηση για να υποκλέψει δεδομένα από τα ιδιωτικά μας δίκτυά, κάτι που υποδηλώνει την ανάγκη για άμεσες μεταρρυθμίσεις”, δήλωσε ο επικεφαλής των νομικών συμβούλων της εταιρείας.

Σύμφωνα με την Washignton Post, η NSA κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών.

Ο επικεφαλής του νομικού επιτελείο της εταιρείας δήλωσε ότι η Google είχε εκφράσει εδώ και καιρό τις ανησυχίες της για το ενδεχόμενο των εν λόγω υποκλοπών και αυτός είναι ο λόγος που “συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τα συστήματα κρυπτογράφησης σε όλο και περισσότερες υπηρεσίες της Google”.

Ο επικεφαλής της NSA, Κιθ Αλεξάντερ, αρνήθηκε πάντως ότι η υπηρεσία είχε πρόσβαση στα δίκτυα των εταιρειών και πρόσθεσε ότι η NSA είχε αποκτήσει πρόσβαση σε χιλιάδες και όχι εκατομμύρια διαδικτυακά αρχεία, με νόμιμο τρόπο.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.