Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οργισμένη αντίδραση Google για παρακολουθήσεις

31 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Την οργή της σχετικά με σενάρια πως η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στα κέντρα των δεδομένων της εξέφρασε η Google.

“Είμαστε εξοργισμένοι με το σημείο όπου έχει φτάσει η κυβέρνηση για να υποκλέψει δεδομένα από τα ιδιωτικά μας δίκτυά, κάτι που υποδηλώνει την ανάγκη για άμεσες μεταρρυθμίσεις”, δήλωσε ο επικεφαλής των νομικών συμβούλων της εταιρείας.

Σύμφωνα με την Washignton Post, η NSA κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών.

Ο επικεφαλής του νομικού επιτελείο της εταιρείας δήλωσε ότι η Google είχε εκφράσει εδώ και καιρό τις ανησυχίες της για το ενδεχόμενο των εν λόγω υποκλοπών και αυτός είναι ο λόγος που “συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τα συστήματα κρυπτογράφησης σε όλο και περισσότερες υπηρεσίες της Google”.

Ο επικεφαλής της NSA, Κιθ Αλεξάντερ, αρνήθηκε πάντως ότι η υπηρεσία είχε πρόσβαση στα δίκτυα των εταιρειών και πρόσθεσε ότι η NSA είχε αποκτήσει πρόσβαση σε χιλιάδες και όχι εκατομμύρια διαδικτυακά αρχεία, με νόμιμο τρόπο.

megatv

This entry was posted on Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, 2013 at 21:41 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply