ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Το πιο δυνατό «όχι»Ηταν μακράν η ωραιότερη στιγμή της λειψής -ένεκα του ότι παρέλασαν μόνο σημαιοφόροι- μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα. Το δικό τους αντιρατσιστικό μήνυμα με τον πλέον ηχηρό τρόπο έστειλαν οι μαθητές του 20ου Δημοτικού σχολείου του Δήμου Αθήνας.

Μαθητές του 20ου Δημοτικού Σχολείου αγκάλιασαν με περηφάνεια τον μαύρο συμμαθητή τους και σημαιοφορόρο του σχολείου τους που κέρδισε με τις επιδόσεις του μια θέση στη φετινή παρέλαση.

Η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα διεξήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Παρέλασαν σε αυτή για πρώτη φορά μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες από όλα τα σχολεία της Αθήνας. Στην παρέλαση συμμετείχαν, επίσης, αθλητές των Special Olympics και πρόσκοποι.

Της παρέλασης προηγήθηκε δοξολογία στο ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και το Ελληνικό Κοινοβούλιο ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Δριβελέγκας. Παρόντες ήταν επίσης ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Για τους υπόλοιπους θεατές η περιοχή γύρω από την πλατεία Συντάγματος ήταν αποκλεισμένη και μπορούσαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση μόνο από την οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της Βουκουρεστίου και μετά.

Την ίδια ώρα διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μετσόβειου Πολυτεχνείου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια κατά της διαθεσιμότητας κρατώντας μαύρες σημαίες.

Επίσης, μέλη του ΚΚΕ διοργάνωσαν στον πεζόδρομο της Κοραή τη δική τους εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο, με ομιλίες και κατάθεση στεφάνων έξω από τα πρώην κρατητήρια της Γκεστάπο.

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.