Ο Κολοβός έσωσε την «παρτίδα» για τον ΠανιώνιοΟ Απόλλων πήρε το προβάδισμα στη Νέα Σμύρνη με τον Μίνγκα, όμως ο Κολοβός πήρε επάνω του την υπόθεση νίκη για τον Πανιώνιο και με δύο δικά του τέρματα χάρισε το τρίποντο, 2-1, στους «κυανέρυθρους».
Σε υπόθεση του Δημήτρη Κολοβού εξελίχθηκε η αναμέτρηση του Πανιώνιου απέναντι στον Απόλλων για την 9η αγωνιστική. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός πήρε από το χέρι τους «κυανέρυθρους» και τους οδήγησε στη νίκη με σκορ 2-1 απέναντι στην «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ήταν ελαφρώς καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και πήρε το προβάδισμα με τον Χρήστο Μίγνκα στο 21ο λεπτό. Οι παίκτες του Νίκου Παντέλη χρειάστηκε να φτάσουν στο 62’ για να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Κολοβό να πετυχαίνει με προβολή το πρώτο του τέρμα. Η αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση των φιλοξενούμενων, ακόμη και μετά την ισοφάριση, τους κόστισε την ήττα αφού μεσοεπιθετικός του Πανιώνιου με όμορφο πλασέ στο 78’ νίκησε για δεύτερη φορά τον Τζόρβα, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τους «κυανέρυθρους», που έφτασαν τους 12βαθμούς στη Σούπερ Λίγκα και πλέον αισθάνονται πιο άνετοι βαθμολογικά. Πισωγύρισμα για τον Απόλλων, που υποχρεώθηκε στη δεύτερη εκτός έδρα ήττα του, μένοντας στους 7βαθμούς.

Το ματς:

Αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 10λεπτου ο Απόλλων πήρε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να «φτιάξει» παιχνίδι όμως οι μακρινές μπαλιές με στόχο τον Φαρινόλα αποτέλεσαν εύκολη λεία για τους αμυντικούς του Πανιώνιου, που τις εξουδετέρωναν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου και πάνω ο που οι γηπεδούχοι είχαν αρχίσει να ισορροπούν, ο Φαρινόλα έγινε ο δημιουργός και ο Μίγνκας ο εκτελεστής δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του Μπάμπη Τεννέ. Το γκολ των φιλοξενούμενων «μπέρδεψε» τον Πανιώνιο που έχασε αρκετό χρόνο μέχρι να συνέλθει. Με το πέρασμα των λεπτών οι «κυανέρυθροι» έπαιρναν ολοένα και περισσότερες πρωτοβουλίες, ωστόσο, τους έλειψε η τελική πάσα για να φτάσουν με αξιώσεις σε πλεονεκτική θέση μπροστά από την εστία του Τζόρβα.

Αρκετά γρήγορος ήταν ο ρυθμός στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Από την μία πλευρά ο Απόλλων θέλησε να «αιφνιδιάσει» και να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα που θα του έλυνε τα πόδια και από την άλλη, ο Πανιώνιος έψαχνε απεγνωσμένα την απάντηση στο τέρμα του Μίγνκα. Από το 55’ και μετά οι γηπεδούχοι περιόρισαν σε παθητικό ρόλο την ομάδα του Τεννέ και προσπάθησαν κυρίως με ατομικές ενέργειες του Κολοβού και σέντρες του Μενδρινού από τα δεξιά να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη εστία.

Τελικά η επιμονή των «κυανέρυθρων» έφερε την ισοφάριση με τον Κολοβό να νικά τον Τζόρβα με προβολή στο 63ο λεπτό. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έκαναν φανερή την πρόθεσή τους να φτάσουν στη νίκη, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο Απόλλων είχε χάσει αρκετά μέτρα στο γήπεδο. Εκεί ήταν η ώρα του Δημήτρη Κολοβού να «ξαναχτυπήσει» και με ωραίο πλασέ στο 78’ να χαρίσει το τρίποντο στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Πανιώνιος-Απόλλων για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις:
Πανιώνιος (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κούρος, Κολοβός (83’ Λαμπρόπουλος), Μενδρινός, Μητρόπουλος, Ντούνης (46’ Γιάννου), Αραβίδης, Καλτσάς (67’ Καπάνταης)

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Παναγιωτούδης, Ριβέρο, Μαρουκάκης

Απόλλων (Μπάμπης Τεννές): Τζόρβας, Χατζηζήσης, Παντελιάδης, Αλβάρεζ, Δεληζήσης, Κόρμπος, Έγκον (58’ Τσοκάνης), Καμαρά, Γκουέλα, Φαρινόλα, Μίνγκας (82’ Μπάρκογλου)

Στον πάγκο: Γουμαγιάς, Αργυρόπουλος, Τσεμπερίδης, Διαμάντης, Βέρτζος

Διαιτητής: Σ. Τριτσώνης

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Νέας Σμύρνης

 

sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.