Αποκάλυψη σοκ από το CBS: Για 100 ευρώ πούλησαν τη μικρή Μαρία οι βιολογικοί τηςΤη μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το πως η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας, η Σάσα Ρούσεβα, έφερε στον κόσμο το κοριτσάκι και στη συνέχεια το έδωσε στους Ελληνες Ρομά.

Το αμερικανικό δίκτυο CBS μίλησε με τη γιαγιά της Σάσα, την 65χρονη Ζεϊνέπ, η οποία αποκάλυψε ότι η εγγονή της πήρε μόλις 100 ευρώ για να δώσει την κόρη της και στη συνέχεια επέστρεψε στη Βουλγαρία.

«Η Σάσα έδωσε το παιδί στους Ελληνες Ρομά και πήρε 100 ευρώ ούτως ώστε να αγοράσει εισιτήρια και να επιστρέψει στην πατρίδα της στα άλλα της παιδιά» αναφέρει η Ζεϊνέπο και προσθέτει πως η βιολογική μητέρα της Μαρίας έκλαιγε συνέχεια για το παιδί της, αλλά δεν μπορούσε να μαζέψει χρήματα για να γυρίσει πίσω, καθώς έπρεπε να αγοράσει φάρμακα και τρόφιμα για τα παιδιά της.

Την ίδια ώρα η πραγματική αδελφή της Μαρίας, η δεκατετράχρονη Μίνκα, δηλώνει στο CBS ότι τη θέλει μαζί της στη Βουλγαρία και αναφέρει «Μου αρέσει πάρα πολύ που μοιάζει πολύ με μένα, και θέλω να γυρίσει πίσω στο σπίτι της. Θα αναλάβουμε τη φροντίδα της και μπορώ να βοηθήσω τη μητέρα μου».

Συνεχίζεται η «Οδύσσεια» του άτυχου κοριτσιού

Η τραγική διαδρομή της μικρής Μαρίας, ηλικίας μεταξύ 4 και 6 ετών, συνεχίζεται, καθώς από μωρό βρέθηκε στην Ελλάδα όπου η μητέρα της την παρέδωσε για να ζήσε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Πριν από μερικές ημέρες το άτυχο κοριτσάκι είδε όλα τα φώτα της δημοσιότητας να στρέφονται επάνω του, μεταφέρθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», υποβλήθηκε σε εξετάσεις και, πλέον, αναμένεται αναμένεται να μεταφερθεί στη Βουλγαρία όπου θα φιλοξενηθεί αρχικά σε ένα κέντρο υποδοχής και κοινωνικής πρόνοιας και στη συνέχεια θα δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια

Από εκεί και πέρα οι ελληνικές αρχές θα αποστείλουν αίτημα στις αντίστοιχες βουλγαρικές για να εκδοθούν οι βιολογικοί γονείς της Μαρίας στην Ελλάδα, ενώ το βασικό ζήτημα παραμένει το αν η μητέρα της πήρε χρήματα για να αφήσει την κόρη της στον καταυλισμό των Ρομά.

Από εκεί και πέρα οι συνήγοροι των δύο συλληφθέντων Ρομά κάνουν λόγο για δικαίωση των πελατών τους από το τεστ DNA και αναμένεται να καταθέσουν αίτηση αποφυλάκισής τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες βάσει των οποίων προφυλακίστηκαν ήταν «αρπαγή ανηλίκου και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ εξακολούθηση».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.