Τέσσερα παιδιά, ελληνικής καταγωγής, βρίσκονται στη λίστα των αναζητούμενων ανθρώπων της Interpol

Κανένα από τα αναζητούμενα πρόσωπα από την Interpol δεν σχετίζεται με τη μικρή Μαρία, που βρέθηκε να ζει σε καταυλισμό τσιγγάνων, στα Φάρσαλα.

Σύμφωνα με τις κεντρικές υπηρεσίες της διεθνούς Αστυνομίας, μεταξύ των 606 αναζητούμενων προσώπων αυτή τη στιγμή, βρίσκονται 4 παιδιά ελληνικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα, μεταξύ 7 έως 8 ετών.

Ποια είναι τα 4 Ελληνόπουλα

Δάτσικας Παναγιώτης

Ο Παναγιώτης γεννήθηκε στις 08/09/2006 στην Πάτρα, από όπου και εξαφανίστηκε στις 17/05/2010

 

 

Σάββας Κωνσταντίνος Παννάτος

Ο Σάββας Κωνσταντίνος γεννήθηκε στις 27/05/2005 στην Κω και εξαφανίστηκε από το νησί σε ηλικία επτά ετών στις 23/12/2012

 

 

Αντώνης Γιώργος Πετρουτσάς

Ο Αντώνης Γιώργος γεννήθηκε στις 21/05/2005 στην Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ και εξαφανίστηκε από την περιοχή σε ηλικία πέντε ετών στις 19/07/2010

 

 

Αγγελική Ζωή Βαλλιανάτος

Η Αγγελική Ζωή γεννήθηκε στις 31/10/2005 στο Οακ Λον του Ιλινόις στις ΗΠΑ και εξαφανίστηκε σε ηλικία τεσσάρων ετών στις 13/10/2010

 

 

Θύμα κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών η μικρή Μαρία

Σύμφωνα με το Βήμα, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι ένα από τα επικρατέστερα σενάρια είναι η μικρή να βρέθηκε στα χέρια των Ρομά μετά την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών μέσω Βουλγαρίας την περίοδο 2008-2010 ή να έχει «διακινηθεί» μεταξύ αθιγγάνων σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με έγγραφα των βουλγαρικών αρχών, τα κυκλώματα υιοθεσίας δρουν ολοένα πιο συχνά μετά και το άνοιγμα των συνόρων με τη γειτονική χώρα λόγω της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το έγγραφο της Ιντερπόλ βασίσθηκε στη σύγκριση του DNA της πεντάχρονης με τη σχετική λίστα με γενετικό υλικό για περίπου 610 αγνοούμενα πρόσωπα σε όλο τον κόσμο (ανάμεσά τους και 61 παιδιά σε ηλικία που ταιριάζει με το κοριτσάκι από τα Φάρσαλα) που έχει στη διάθεσή της η Διεθνής Αστυνομία.

Σοφία Κατσαρέλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.