Προχωρά σε άρση προηγούμενης απαγόρευσης των σχετικών αναρτήσεων

Το Facebook θα αναρτά βίντεο με σκληρή βία για να την καταδικάζειΤο Facebook προχωρά στην άρση της προσωρινής απαγόρευσής του για ανάρτηση βίντεο με περιεχόμενο σκληρής βίας, υπό τον όρο ότι η ανάρτηση θα γίνεται με σκοπό την καταδίκη και όχι την «εξύμνηση» όσων απεικονίζονται.

Η πλατφόρμα είχε μπλοκάρει το Μάιο βίντεο με σκληρό περιεχόμενο μετά τη διάδοση βίντεο που έδειχνε τη δολοφονία γυναίκας από μασκοφόρο άνδρα στο Μεξικό.

Το Facebook εξετάζει επίσης πώς θα μπορεί να διασφαλίζει ότι οι χρήστες θα προειδοποιούνται για το βίαιο περιεχόμενο, σημειώνει το Reuters.

«Το Facebook είναι μέρος που ο κόσμος μοιράζεται τις εμπειρίες του, ειδικά όσες σχετίζονται με αμφιλεγόμενα γεγονότα, όπως η παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων, πράξεις τρομοκρατίας και άλλες πράξεις βίας» ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Οι χρήστες «μοιράζονται βίντεο τέτοιων γεγονότων στο Facebook για να τα καταδικάσουν» συνεχίζει η ανακοίνωση. «Εάν εξυμνούνται, ή ενθαρρύνονται οι πράξεις στα βίντεο, τότε η προσέγγισή μας είναι διαφορετική» υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

2 thoughts on “Το Facebook θα αναρτά βίντεο με σκληρή βία για να την καταδικάζει”
  1. Το Facebook επιτρέπωντας τα videos με σκληρό περιεχόμενο αποσκοπεί στην διευκόλυνση δημιουργίας buzz το οποίο συνδέεται με μεγαλύτερη χρήση της πλατφόρμας του και τελικά σε αυξημένα έσοδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.