Υπήρξε-κατά κοινή ομολογία-εμβληματική και ανιδιοτελής προσωπικότητα

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠαΣοΚ, Αντώνης ΚαρράςΈφυγε από την ζωή την Τρίτη, έπειτα από σύντομη νοσηλεία, ο Αντώνης Καρράς ιστορικό και ιδρυτικό στέλεχος του ΠαΣοΚ.

Υπήρξε – κατά κοινή ομολογία – εμβληματική και ανιδιοτελής προσωπικότητα που δεν διεκδίκησε μερίδιο στην εξουσία.

Ο Αντώνης Καρράς υπήρξε στενός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου, της Μελίνας Μερκούρη και του Κώστα Λαλιώτη. Ήταν από τα στελέχη του ΠαΣοΚ που «η γνώμη του μετρούσε».

Ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας, ενώ για μικρό χρονικό διάστημα ανέλαβε υποδιοικητής του ΙΚΑ.

Ιδεολογικά ο Αντώνης Καρράς υπήρξε διεθνιστής και στήριξε το Κουρδικό κίνημα.

Τον Δεκέμβριο του 2008, ο Αντώνης Καρράς βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008. Η φωτογραφία του ματωμένου χεριού του να κρατά έναν κόκκινο φάκελο, με φόντο τις ασπίδες των ΜΑΤ, χάρισε στον φωτογράφο Γιάννη Κολεσίδη το δεύτερο βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας World Press Photo στην κατηγορία «Άνθρωποι στις Ειδήσεις».

Ανακοινώσεις για τον θάνατο του Αντώνη Καρρά εξέδωσαν η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης.

«Ο Αντώνης Καρράς ταύτισε τη ζωή του με τους αγώνες της παράταξης και την πορεία του ΠαΣοΚ» σημείωσε ο Ευ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Ανιδιοτελής, αφοσιωμένος στη συλλογική προσπάθεια, έτοιμος πάντα για δράση μέσα στην κοινωνία των πολιτών, εξαιρετικός επιστήμονας που εργάστηκε πάντα στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος, ο Αντώνης Καρράς ήταν εμβληματική φυσιογνωμία της Δημοκρατικής Παράταξης».

«Αποχαιρετούμε τον Αντώνη της αντιδικτατορικής αντίστασης, των δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων της μεταπολίτευσης, τον αγωνιστή με τις κοινωνικές ευαισθησίες» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Αντώνη Καρρά, ιστορικού στελέχους του ΠαΣοΚ» ανέφερε ο κ. Κουβέλης επισημαίνοντας ότι (ο Α. Καρράς) «αγωνίστηκε για τις ιδέες της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού. Σε όλη του τη διαδρομή ήταν στη πρώτη γραμμή του αγώνα για την προάσπιση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.