Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κυρ. Μητσοτάκης: Προσλήψεις για «εξειδικευμένες ανάγκες» στο Δημόσιο

22 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Εκτίμησε ότι θα αφορά περίπου 8.000 άτομα για το 2013

Κυρ. Μητσοτάκης: Προσλήψεις για «εξειδικευμένες ανάγκες» στο ΔημόσιοΠροσλήψεις στους τομείς που δεν μπορούν να καλυφθούν μέσω της κινητικότητας και για εξειδικευμένες ανάγκες, προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκης. «Δεν πρόκειται να πάρουμε Διοικητικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), όταν ξέρουμε ότι θα έχουμε τέτοιους εν αφθονία στην κινητικότητα, αλλά προφανώς μπορούμε να πάρουμε εξειδικευμένους νοσηλευτές ή ειδικούς οικονομικούς που να στελεχώσουν τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό ή μπορεί να πάρουμε εξειδικευμένα στελέχη στις ρυθμιστικές μας αρχές», είπε χαρακτηριστικά.

Βάσει αυτής της κεντρικής φιλοσοφίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο αριθμός των προσλήψεων που θα εγκριθούν εντός του 2013 θα κυμαίνεται μεταξύ 7.000 και 8.000, ενώ όπως διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης «ακόμη περιμένουμε την τελική κατανομή για τον αριθμό των προσλήψεων του 2014, ο οποίος θα περιλαμβάνει και το ένα προς πέντε και το ένα προς ένα, άρα θα είναι σημαντικά αυξημένος».

Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο με ρυθμίσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «αφήνουμε στην άκρη πρακτικές του παρελθόντος, όπου στην ουσία πολύ συχνά οι προσλήψεις ήταν εξατομικευμένες συνεννοήσεις υπουργών με αρκετή ισχύ, του πελατειακού κράτους και αυτών οι οποίοι έδιναν την άδεια για αυτές τις προσλήψεις». Όπως διαβεβαίωσε «υπάρχει ένας κεντρικός προγραμματισμός, είναι ανοιχτός προς συζήτηση και αυτός ανταποκρίνεται στους τομείς εκείνους απόλυτης προτεραιότητας τους οποίους θέλει να υπηρετήσει η κυβερνητική πολιτική».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε απαισιόδοξος όσον αφορά τους ελέγχους για πλαστά πιστοποιητικά υπαλλήλων του Δημοσίου, λέγοντας ότι «ο έλεγχος δεν είναι εύκολος και είναι μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία».

Όπως είπε μάλιστα «δεν εκτιμώ ότι αυτή η προσπάθεια θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα». Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης γνωστοποίησε επίσης ότι από τις 2.100 περιπτώσεις που ελέγχονται για πειθαρχικά παραπτώματα στο δημόσιο, 223 υπάλληλοι έχουν αποχωρήσει αναγκαστικά, καθώς έχουν τελεσιδικήσει οι υποθέσεις τους, ενώ περίπου 960 είναι σε δυνητική αργία.

Σταυρόπουλος Λάμπρος

This entry was posted on Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2013 at 23:35 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply