Γλύτωσε Γαλλία-Σουηδία

Η Ρουμανία «εμπόδιο» της εθνικής στο δρόμο για το Μουντιάλ 2014Η Ρουμανία θα είναι η αντίπαλος της εθνικής μας ομάδας στα μπαράζ για τα τελευταία «εισιτήρια» της ευρωπαϊκής Ζώνης, για το Μουντιάλ του 2014.

Ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ζευγάρια η «μάχη» Πορτογαλίας-Σουηδίας, ενώ οι υπόλοιπες αναμετρήσεις είναι μεταξύ Ουκρανίας-Γαλλίας και Ισλανδίας-Κροατίας.

Η «γαλανόλευκη» θα δώσει την πρώτη αναμέτρηση στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 15 Νοεμβρίου (ημέρα Παρασκευή), ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 19 του ίδιου μήνα.

Τα ζευγάρια

Πορτογαλία – Σουηδία

Ουκρανία – Γαλλία

Ελλάδα – Ρουμανία

Ισλανδία – Κροατία

Ποια είναι η Ρουμανία

Κατάφερε να προκριθεί στα μπαράζ την τελευταία αγωνιστική αφού κέρδισε την Εσθονία και οι Ολλανδοί της έκαναν το δώρο και νίκησαν τους Τούρκους. Οι Ρουμάνοι θέλουν όσο τίποτα άλλο την πρόκριση τους στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αφού η τελευταία φορά που βρέθηκαν εκεί ήταν το 1998 σε αυτό της Γαλλίας.

Στον τέταρτο όμιλο από τον οποίο και προκρίθηκαν είχαν έξι νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες, εκ των οποίων οι δύο ήταν από την πρώτη του ομίλου Ολλανδία και η άλλη από την Τουρκία.

Ο Βίκτορ Πιτούρκα, μια από τις μεγαλύτερες μορφές του ρουμανικού ποδοσφαίρου, ο οποίος έχει αναλάβει να οδηγήσει την εθνική στο Μουντιάλ, υπολογίζει πολύ στην βοήθεια του Τσίπριαν Μαρικά που αποτελεί το αστέρι της ομάδας, καθώς και τον πρώτο σκόρερ της.

Το σύστημά τους είναι το 4-2-3-1, με τον Ταταρουσάνου κάτω από τα γκολπόστ, τους Μάτελ, Γκοϊάν (παίκτη του Αστέρα Τρίπολης), Κίρικες και Ρατ αμυντική τετράδα. Λάζαρ (παίκτης του ΠΑΟΚ) και Μπουρτσεάνου για αμυντικά χαφ, ενώ Μπούκουρ, Τανάσε και Στάνκου αποτελούν την τριάδα πίσω από τον Μαρικά.

Η προϊστορία της Εθνικής μας με τους Ρουμάνους είναι πλούσια καθώς τους έχουμε βρει απέναντι μας 31 φορές με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να μετράει 17 νίκες έξι ισοπαλίες και μόλις οκτώ ήττες.

Η Ρουμανία είναι μια ομάδα που δεν θα λέγαμε όχι, όμως θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί αν δεν την αντιμετωπίσουμε με τον απαραίτητο σεβασμό, μπορεί να μας κάνει τη «ζημιά».

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.