Εμείς οι Μακεδόνες τιμούμε σήμερα τον αγώνα και τη θυσία των Μακεδονομάχων για την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Μακεδονίας μας στο ελεύθερο, της εποχής εκείνης, ελληνικό κράτος.

Τιμούμε τους Μακεδόνες ήρωες και όλους όσους συστρατεύτηκαν στον Πανελλήνιο Αγώνα για την σωτηρία της Μακεδονίας κατά την περίοδο 1904 -1908, για να μη περάσει η Μακεδονία στα χέρια των Βουλγάρων εθνικιστών.

Ο Μακεδονικός Αγώνας υπήρξε ένα ηθικό και εθνικό μεγαλείο.
Αποτέλεσε την αφετηρία της ιστορίας του ελληνισμού και θα αποτελεί πάντα ένα απόλυτα μοναδικό γεγονός της ιστορικής πορείας του ελληνισμού.

Ο αγώνας των Μακεδονομάχων, η αδιαμφισβήτητη ιστορική ελληνικότητά της Μακεδονίας και η συνεχής κυρίαρχη παρουσία του Ελληνισμού στην περιοχή, ήταν αυτά που οδήγησαν τελικά στην απελευθέρωση του μεγαλύτερου εδαφικού τμήματος της Μακεδονίας μας.

Ο Μακεδονικός αγώνας, το ήθος, οι αξίες και η θυσία των Μακεδονομάχων για την πατρίδα, πρέπει να μείνουν, και θα μείνουν, ανεξίτηλα χαραγμένες στην ιστορική μνήμη και συνείδηση όλων των Μακεδόνων, όλων των Ελλήνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.