Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δήλωση του Βουλευτή Γρεβενών Τιμολέοντα Κοψαχείλη για τον Μακεδονικό Αγώνα

21 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Εμείς οι Μακεδόνες τιμούμε σήμερα τον αγώνα και τη θυσία των Μακεδονομάχων για την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Μακεδονίας μας στο ελεύθερο, της εποχής εκείνης, ελληνικό κράτος.

Τιμούμε τους Μακεδόνες ήρωες και όλους όσους συστρατεύτηκαν στον Πανελλήνιο Αγώνα για την σωτηρία της Μακεδονίας κατά την περίοδο 1904 -1908, για να μη περάσει η Μακεδονία στα χέρια των Βουλγάρων εθνικιστών.

Ο Μακεδονικός Αγώνας υπήρξε ένα ηθικό και εθνικό μεγαλείο.
Αποτέλεσε την αφετηρία της ιστορίας του ελληνισμού και θα αποτελεί πάντα ένα απόλυτα μοναδικό γεγονός της ιστορικής πορείας του ελληνισμού.

Ο αγώνας των Μακεδονομάχων, η αδιαμφισβήτητη ιστορική ελληνικότητά της Μακεδονίας και η συνεχής κυρίαρχη παρουσία του Ελληνισμού στην περιοχή, ήταν αυτά που οδήγησαν τελικά στην απελευθέρωση του μεγαλύτερου εδαφικού τμήματος της Μακεδονίας μας.

Ο Μακεδονικός αγώνας, το ήθος, οι αξίες και η θυσία των Μακεδονομάχων για την πατρίδα, πρέπει να μείνουν, και θα μείνουν, ανεξίτηλα χαραγμένες στην ιστορική μνήμη και συνείδηση όλων των Μακεδόνων, όλων των Ελλήνων.

This entry was posted on Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2013 at 12:43 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply