Το άλωσε με 79-75

Ο ΠΑΟΚ πήρε ρεβάνς από τον Άρη μέσα στο ΑλεξάνδρειοΟ ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την Α1 μπάσκετ, καθώς επικράτησε 79-75 του Αρη στο Αλεξάνδρειο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» διπλασίασε τις νίκες του στο πρωτάθλημα και ταυτόχρονα πήρε μία άτυπη ρεβάνς για την προ δεκαημέρου ήττα του από τους «κίτρινους» στην Πυλαία, στα προημιτελικά του κυπέλλου.

Ο Αρης είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης στο πρώτο ημίχρονο, βασιζόμενος στην καλή του άμυνα, ενώ Πελεκάνος και Μποχωρίδης έβρισκαν τις λύσεις στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν το εύκολο καλάθι και βρέθηκαν να κυνηγάνε στο σκορ (19-11 στο 7΄), κατάφεραν όμως να πλησιάσουν στους τρεις (20-17) στο τέλος της πρώτης περιόδου. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους «κίτρινους» να ξεφεύγουν με 38-28, πριν ο Χαραλαμπίδης διαμορφώσει με βολές το σκορ ημιχρόνου σε 38-30.

Η εικόνα άλλαξε άρδην στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, καθώς ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ πιο δυνατά στο παρκέ και με σερί 11-0 προσπέρασε 41-38, με τον Μπόγρη να κάνει… πάρτι μέσα στην αντίπαλη ρακέτα. Ο Αθηναίου με δύο τρίποντα έδωσε… ανάσα στον Αρη, που στη συνέχεια όμως ήταν πολύ άστοχος από τη γραμμή των 6.75μ., ενώ από την άλλη πλευρά Κούπερ και Χαραλαμπίδης έδιναν λύσεις από την περιφέρεια. Το ματς έγινε «θρίλερ» στο φινάλε, με τον Νίκα να ισοφαρίζει με τρίποντο (65-65) και τον Πελεκάνο να δίνει προβάδισμα με γκολ-φάουλ (68-65) στους γηπεδούχους, 40΄΄ πριν τη λήξη. Ο Κούπερ «απάντησε» με δικό του τρίποντο και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, καθώς το τελευταίο σουτ από τον Ασημακόπουλο δεν βρήκε στόχο.

Η παράταση ξεκίνησε με τρίποντο του Αθηναίου, για να ακολουθήσουν επτά αναπάντητοι πόντοι του «Δικεφάλου», που πήρε προβάδισμα 75-71. Ξανά ο Αθηναίου μείωσε με έμμεσο τρίποντο, παίρνοντας παράλληλα και το πέμπτο φάουλ του Μπόγρη (75-74), όμως την τελευταία… πινελιά έμελλε να βάλει ο Τσαϊρέλης, ο οποίος με ένα καθοριστικό κλέψιμο και 4/4 βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα «σφράγισε» τη νίκη του ΠΑΟΚ, διαμορφώνοντας το τελικό 79-75.

Διαιτητές: Γκόντας, Μητσόπουλος, Ανδρικόπουλος

Τα δεκάλεπτα:
20-17, 38-30, 51-54, 68-68 (κ.α.), 75-79 (παρ.).

ΑΡΗΣ (Βαγγέλης Αγγέλου): Μποχωρίδης 9, Πελεκάνος 19 (2), Γκίκας 8 (2), Τσακαλέρης, Ασημακόπουλος 6 (10ρ.), Πουλιανίτης, Χαρίσης 6, Λαρετζάκης, Βεζένκοφ 4, Μούρτος 6, Αθηναίου 17 (3)

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Κούπερ 15 (3), Χαραλαμπίδης 15 (2), Τσόχλας 4, Βουτσίτσεβιτς, Τσαϊρέλης 13 (9ρ.), Δέδας, Μαργαρίτης 3 (1), Καλλές 4, Μπόγρης 21 (8ρ.), Κασελάκης 4, Λιάπης, Κονιαρης

* Από το ντέρμπι δεν έλειψε και η ένταση, όχι όμως μεταξύ των παικτών, αλλά μεταξύ των προπονητών. Λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου και οι δύο πάγκοι χρεώθηκαν με τεχνική ποινή, ενώ η… κοκκορομαχία μεταξύ του Βαγγέλη Αγγέλου και του Σούλη Μαρκόπουλου συνεχίστηκε και με την επάνοδο των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Πάντως, στο τέλος το αγώνα ο ηττημένος συνεχάρη τον νικητή…

δολ, αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.