Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και πτώση της Χρυσής Αυγής δείχνει η δημοσκόπηση της Metrisis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Η ΝΔ προηγείται με 1,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 21, 9% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20,7%.

Τρίτο κόμμα είναι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Χρυσή Αυγή με 5, 7%, ποσοστά αισθητά μειωμένα σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις. Ακολουθούν με ίδια ποσοστά (5,1%) το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,7%, ενώ η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει μόλις 1,9%.

Στο ερώτημα αν η χώρα πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση, το 76,7% απαντά «λάθος» και μόλις το 15,8% εκτιμά ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το 49,5 % πιστεύει ότι η δικομματική κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία ενώ το 41,9% διαφωνεί.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και δείτε τους πίνακες με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη δημοσκόπηση της Pulse RC, για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται μία μονάδα από την ΝΔ, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, ενώ η ΔΗΜΑΡ παλεύει για την είσοδο στη Βουλή.

Σύμφωνα με τη μέτρηση, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24,5%. Ακολουθεί η ΝΔ με 23,5%. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 10,5%. Η δημοσκόπηση δείχνει το ΠΑΣΟΚ στο 7,5%, το ΚΚΕ στο 6%, τους ΑΝ.ΕΛ στο 5% και τη ΔΗΜΑΡ στο 3,5%.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και δείτε τους πίνακες με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

real

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.