Παράλληλες πανελλαδικές εκδηλώσεις σε 21 πόλεις, ανάμεσά τους και η Φλώρινα

Summetexes_nuxterina kentraΕίκοσι δύο ευρωπαϊκές χώρες, είκοσι μία πόλεις στην Ελλάδα, τριανταεννέα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και πολυάριθμοι εθελοντές αναλαμβάνουν δράση το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα, για μια όμορφη και ασφαλή βραδιά.

Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης θα γίνουν για 7η συνεχή χρονιά στην χώρα μας από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», ταυτόχρονα με την μεγάλη πανευρωπαϊκή διοργάνωση με την υποστήριξη της Ε.Ε. σε: Βέλγιο, Αυστρία, Βουλγαρία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Κροατία, Σλοβενία, Ισπανία, Μάλτα, Ιταλία και Κύπρο.

Οι εθελοντές του Ινστιτούτου σε όλη την Ελλάδα, όλοι νέοι από 18 έως 35 ετών, θα βρίσκονται το βράδυ του Σαββάτου έξω από τριανταεννέα νυχτερινά μαγαζιά σε είκοσι μία πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Πάτρα, Αγρίνιο, Αμαλιάδα, Αμύνταιο, Άργος, Βόλος, Δράμα, Κατερίνη, Κέρκυρα, Λάρισα, Μέγαρα, Ναύπλιο, Ρόδος, Σέρρες, Σπάρτη, Φιλιατρά, Φλώρινα, Χανιά) για να συναντήσουν τους συνομηλίκους τους οδηγούς και επιβάτες.
Μαζί θα συζητήσουν για την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση.

«Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει…»

Οι εθελοντές θα ενθαρρύνουν τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν από την παρέα τους ένα άτομο, το οποίο θα αναγορευθεί σε «οδηγό της παρέας» και αφού αποδεχθεί αυτό τον τίτλο θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει αλκοόλ στην διάρκεια της βραδιάς. Αυτός φυσικά θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του επιστρέφοντας από την νυχτερινή τους διασκέδαση.

Προκειμένου να αναγνωριστεί ως ο «Οδηγός της παρέας», οι εθελοντές του/της ζητάνε να φορέσει ένα ειδικό βραχιολάκι. Όταν θα είναι ώρα να φύγει από το μπαρ θα μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση ένα φιλικό αλκοτέστ για να ελεγχθεί εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει, ο «Οδηγός της παρέας» θα επιβραβεύεται. Σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές θα τον/την συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι με ταξί.

Summetexes_nuxterina kentra

3.401 συμμετέχοντες σε όλη την Ευρώπη

Οι εκδηλώσεις για το έτος 2012, συγκέντρωσαν την συμμετοχή 3.401 ατόμων σε τριάντα δύο νυχτερινά κέντρα διασκέδασης δεκαοχτώ πόλεων όλης της χώρας. Από αυτούς 1.205 (812 άνδρες και 393 γυναίκες) προσήλθαν για να υποβληθούν σε αλκοτέστ, με τα αποτελέσματα να δείχνουν 224 (179 άνδρες και 45 γυναίκες) πάνω από το επιτρεπόμενο όριο που ορίζεται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Η εν λόγω ενέργεια, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα, διεξάγεται από το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς» με τη συμβολή της Τροχαίας που διαθέτει τα αλκοολόμετρα και χάρη στην πολύτιμη συμβολή των εθελοντών σε όλη την Ελλάδα. Η εφετινή διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π) και του Συνδέσμου Ελλήνων παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινή πίστη τους, πως μέσα από την πρόληψη και την ενημέρωση προκύπτουν απτά αποτελέσματα.

«Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα» το Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Οι συνεργαζόμενοι φορείς είναι οι εξής: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Δ/νση Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, Δ/νση Α’Βαθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κέρκυρας, Τμ. Τροχαίας Δράμας, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, ΑΧΑ Ασφαλιστική, Δήμος Αμαρουσίου, Δήμος Χαλανδρίου, ΕΚΑΤΟ Φλώρινας, Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λακωνίας, Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού, έδρα Φιλιατρά Νομού Μεσσηνίας, ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων στα Χανιά και Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός- Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Χαλκίδας. Το Ινστιτούτο συνεργάζεται επίσης με τους «Responsible Young Drivers» του Βελγίου στην Ευρώπη.

 

Κλώντζα Ολγα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.