Α.Σ «ΜΟΧΛΟΣ ΑΠΑΧΟΛΗΣΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ»
Σήμερα, με την παραλαβή των επιταγών για την πληρωμή των προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης από τους ωφελούμενους, ολοκληρώνεται και η δεύτερη φάση του προγράμματος ΤΟΠΕΚΟ ¨ΜΟΧΛΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ.

190 άτομα, προερχόμενα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που κινδυνεύουν από κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό, στηρίζονται από το πρόγραμμα σε προσωπικό επίπεδο, μέσα από συνδυασμό δράσεων ώστε να επιτευχθεί η κοινωνική και εργασιακή τους ένταξη.

Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα «ΜΟΧΛΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ» συμμετέχουν:
• 55 Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα
• 111 Άνεργοι που πλήττονται ή απειλούνται από φτώχεια
• 24 Άνεργοι, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.

Η πορεία υλοποίησης του έργου μέχρι τώρα είναι ομαλή, αν και υπάρχουν καθυστερήσεις. Η επόμενη εκδήλωση ενημέρωσης του ΤΟΠΕΚΟ Γρεβενών, διοργανώνεται για τις 30 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη, θα είναι μια ημερίδα για τις κοινωνικές επιχειρήσεις στην οποία θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι κοινωνικών επιχειρήσεων που λειτουργούν με επιτυχή αποτελέσματα (θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση).

Είναι σαφές, ότι η συμμετοχή στις δράσεις ενημέρωσης είναι καίριας σημασίας για την τοπική κοινωνία και τις τοπικές επιχειρήσεις, καθώς συμβάλλει στην ενεργοποίηση και συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Η συμμετοχή και εμπλοκή όλων των εταίρων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης – με διακριτούς ρόλους – είναι δεδομένη και αφορά χρονικά σε όλες τις ενέργειες του έργου.

Απώτερος σκοπός του προγράμματος ΤΟΠΕΚΟ είναι να διευκολυνθεί η διαδικασία σύζευξης της προσφοράς και ζήτησης εργασίας στα Γρεβενά. Οι δράσεις για τους ωφελούμενους συνεχίζονται και θα υπάρξει ενημέρωση από τα σημεία επαφής του προγράμματος στην Αναπτυξιακή Γρεβενών και τους Δήμους Γρεβενών και Δεσκάτης.

Ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης
Δημοσθένης Κουπτσίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.