ΤΟ 2009 ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΕΛΙΚΑΣ

Εφτά άτομα καταδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο και την περιοχή, στις 19 Ιουνίου του 2009, με τον πνιγμό δύο 9χρονων κοριτσιών σε πισίνα, σε κατασκήνωση στη Βελίκα.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας χθες το απόγευμα καταδίκασε: Τους δύο συνιδιοκτήτες της κατασκήνωσης σε συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών τον καθένα, τον αρχηγό της κατασκήνωσης και τον υπεύθυνο επόπτη ασφαλείας της κολυμβητικής δεξαμενής σε συνολική ποινή φυλάκισης τεσσεράμισι ετών τον καθένα και τα τρία μέλη της επιτροπής καταλληλότητας για τη χορήγηση της ετήσιας άδειας λειτουργίας των παιδικών εξοχών, σε συνολική ποινή φυλάκισης 27 μηνών, τον καθένα. Για τους δύο πρώτους καταδικασθέντες μετέτρεψε την ποινή προς 10 ευρώ ημερησίως και για τους υπόλοιπους πέντε την ανέστειλε επί τριετία.

Για όλους το δικαστήριο δεν δέχτηκε ελαφρυντικά και όρισε η έφεσή τους, να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Όπως ανέφερε κατά την εκφώνηση της απόφασης, η πρόεδρος του δικαστηρίου, προέκυψε ότι: Εκείνο το απόγευμα, που ήταν η πρώτη ημέρα που οι 72 κατασκηνωτές έφτασαν στην κατασκήνωση, τα παιδιά διέφυγαν της προσοχής όλων των υπευθύνων. Δεν γνώριζαν, αν τα παιδιά ήξεραν κολύμπι και τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού. Υπήρχαν μεγάλες παραλείψεις στην κατασκήνωση και στην πισίνα και δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας και οι δύο συνιδιοκτήτες δεν προσέλαβαν άτομα ικανά για να δουλέψουν στην κατασκήνωση. Άφησαν οι υπεύθυνοι, τα παιδιά να μπουν στην πισίνα, χωρίς να γνωρίζουν ποια ήξεραν να κολυμπούν. Επίσης, δεν είχε γίνει από πριν καλή ενημέρωση των εργαζομένων και κατανομή αρμοδιοτήτων.

Ευθύνες το δικαστήριο επέρριψε και στον αρχηγό της κατασκήνωσης, αλλά και στον υπεύθυνο ασφαλείας, αν και σημείωσε, για τον δεύτερο ότι έκανε κάποιες προσπάθειες. Για τους τρεις υπαλλήλους της επιτροπής, τόνισε η πρόεδρος, ότι δεν έλεγξαν τίποτα στην πισίνα. Αν έλεγχαν, θα κατέγραφαν τις παρατηρήσεις, ώστε να γίνουν διορθώσεις. Έχουν μερίδιο ευθύνης πολύ μικρότερο όμως…. Η δίκη άρχισε στις 30 Σεπτεμβρίου και μετά από αρκετές διακοπές, ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα. Κατά της απόφασης ασκήθηκαν εφέσεις.

Εφ. Ελευθερία (Ε. Ρ.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.