Νικήσαμε το Λιχτενστάιν, αλλά έτσι δεν πάμε ούτε στο Αντίρριο – Μέσω μπαράζ για το Μουντιάλ του Ρίο

Νικήσαμε το Λιχτενστάιν, αλλά έτσι δεν πάμε ούτε στο ΑντίρριοΈπειτα από μία ακόμη… υποτονική εμφάνιση, η Εθνική κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που χρειαζόταν κερδίζοντας 2-0 το αδύναμο Λιχτενστάιν, όμως, σε καμία περίπτωση δεν έπεισε ότι άξιζε κάποιου είδους «δώρο» από τη Λιθουανία που την ίδια ώρα έχασε 1-0 από τη Βοσνία στο Κάουνας.

Έτσι, η Ελλάδα τερμάτισε 2η στον 7ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ (φτάνοντας τους 25 βαθμούς, με απολογισμό οκτώ νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα) και θα παίξει στα μπαράζ του Νοεμβρίου για μια θέση στον… ήλιο του Ρίο, ενώ οι Βόσνιοι χορεύουν από απόψε σε ρυθμούς «σάμπα».

Η ελληνική ομάδα πήρε θέση οδηγού μόλις από το 7ο λεπτό, όταν από τη συνεργασία Χολέμπας και Σαμαρά ο πρώτος έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Σαλπιγγίδης, αφού η μπάλα πέρασε από τον Μήτρογλου, άνοιξε το σκορ. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, καθώς οι διεθνείς δεν συνέχισαν την πίεση και έδωσαν δικαίωμα στην αντίπαλη ομάδα να απειλήσει δύο φορές σε ένα δίλεπτο:

Στο 20′ το εν κινήσει σουτ του Βίιζε απέκρουσε σε κόρνερ ο Καρνέζης, ενώ μετά την εκτέλεσή του η μπάλα έφτασε πάλι στον Βίιζε, αυτός σούταρε, αλλά ο Σιόβας έκανε σωτήρια προβολή. Η μοναδική πραγματικά καλή στιγμή της Ελλάδας ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε στο 43′, όταν από πάσα του Βύντρα ο Σαλπιγγίδης ελίχθηκε και σούταρε δυνατά αλλά άστοχα.

Ίδια γεύση και στην επανάληψη, με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται μαζικά και «σφιχτά», κλείνοντας όλους τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην περιοχή του Γέλε και αναγκάζοντας την ελληνική ομάδα σε ένα ανούσιο και «στείρο» παιχνίδι κατοχής.

Ακόμη κι έτσι, όμως, ευκαιρίες υπήρχαν. Στο 59′, σε γύρισμα του Βύντρα, ο Σαλπιγγίδης σούταρε άουτ από καλή θέση, ενώ σε ένα καλό δίλεπτο αρχικά ο Σιόβας στο 70΄ και ύστερα ο Σάμαρης στο 72′ είχαν δύο καλές στιγμές, αλλά αστόχησαν.

Τελικά τη νίκη για την Ελλάδα «σφράγισε» στο 81′ ο Καραγκούνης με εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα αφού πρώτα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και στην συνέχεια στην πλάτη του Γέλε.

Δείτε τα γκολ:

Greece 2-0 Liechtenstein (All Goals) 15… από ourmatch

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λίμπορ Κόβαρικ (Τσεχία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κονέ, Σαλπιγγίδης – Μπούργκμαγιερ, Στόκλασα

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Βύντρα, Χολέμπας, Κατσουράνης, Σιόβας, Τζιόλης, Κονέ (46΄ Σάμαρης), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (69΄ Χριστοδουλόπουλος), Μήτρογλου (85΄ Αθανασιάδης).

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ (Ρενέ Πάουριτς): Γιέλε, Ντέιβιντ Χάσλερ (90΄ Γιλντίζ), Μπούργκμαγιερ, Κάουφμαν, Έρι, Ματίας Κρίστεν (82΄ Ερνέ), Στόκλασα, Αντρέας Κρίστεν, Νίκολας Χάσλερ, Ποβλερίνο, Βίιζερ.

αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.