Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Κυριακής ο γνωστός δημοσιογράφος του αθλητικού ρεπορτάζ Φίλιππος Συρίγος.

Ο εκ των κορυφαίων εκπροσώπων της ελληνικής δημοσιογραφίας έφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου σε ηλικία 65 ετών.

Ο Φίλιππος Συρίγος συνέδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, του οποίου άλλωστε υπήρξε “πατριάρχης” στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας.

Ήταν ο άνθρωπος που εισήγαγε το μπάσκετ στην τηλεόραση (την πάλαι ποτέ κραταιά ΕΡΤ), συμβάλλοντας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στην προβολή του. Ο συνδυασμός των προσπαθειών του εκλιπόντος και της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ του ’87 οδήγησε στην απογείωση του αθλήματος, το οποίο κατέλαβε την πλέον περίοπτη θέση στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων.

Ο Φίλιππος Συρίγος, πέραν της μακράς τηλεοπτικής του διαδρομής σε ρόλο σχολιαστή αγώνων μπάσκετ και παρουσιαστή αθλητικών εκπομπών, υπήρξε ένας από τους συνεπέστερους εκπροσώπους της μεγάλης γενιάς των “εφημεριδάδων”. Επί σειρά ετών αρθρογράφος της εφημερίδας “Αθλητική Ηχώ”, διευθυντής του πρώτου αμιγώς μπασκετικού περιοδικού (“Το τρίποντο”) και φυσικά επικεφαλής του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” από το 1988 μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Ο Φίλιππος Συρίγος έμεινε στις επάλξεις μέχρι τη στιγμή που αισθανόταν ικανός να κρατήσει μικρόφωνο: πλάι στο γιο του Γιώργο Συρίγο, στην τηλεοπτική συχνότητα της NOVA.

Η περιγραφή του Φ. Συρίγου στον τελικό του ’87:

skai, contra, αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.