Η 33χρονη Ισπανίδα οδηγός αγώνων που ενάμιση χρόνο πριν είχε εμπλακεί σ’ ένα δύσκολο ατύχημα με τη Marussia βρέθηκε νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Σεβίλη.

Η ντε Βιλότα από το ατύχημα στις δοκιμές είχε χάσει το ένα της μάτι πέρυσι τον Ιούλιο σε ένα περίεργο συμβάν όπου χτύπησε σ’ ένα τρέιλερ ενώ έκανε δοκιμές στην ευθεία για λογαριασμό της Marussia.

Η ανάρρωσή της θεωρήθηκε ένα μικρό θαύμα παρότι έχασε το δεξί της μάτι. Στο παρελθόν είχε οδηγήσει στο WTCC και στη Superleague Formula ενώ ήταν κόρη του Εμίλιο ντε Βιλότα, οδηγού F1.

Τελευταία δημόσια εμφάνιση στο grid της F1 ήταν στο Ισπανικό GP όπου έλαβε μέρος στη καμπάνια της FIA για τα τροχαία ατυχήματα απ’ όπου και η φωτογραφία όπου σπρώχνει το καροτσάκι του Φρανκ Ουίλιαμς.

Η οικογένεια σε μήνυμα σε τόπο κοινωνικής δικτύωσης εκφράζει τις ευχαριστίες της “προς το Θεό που άφησε αυτό τον άγγελο ενάμισι χρόνο ακόμη κοντά τους”.

Το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει : « Η Μαρία έφυγε ενώ κοιμόταν στις 6 τα ξημερώματα. Ο θάνατός της αποτελεί συνέπεια των νευρολογικών τραυμάτων που είχε από το ατύχημα».

Η Βιλότα βρισκόταν στη Σεβίλλη όπου τη Δευτέρα θα παρουσίαζε την αυτοβιογραφία της.
Η κηδεία θα γίνει στη Μαδρίτη. Σύσσωμος ο κόσμος της F1 απέτισε φόρο τιμής στην οδηγό. Οι Μπάτον, Αλόνσο και Μάσα έχουν το αστέρι της στο κράνος τους. Το ίδιο αστέρι βρίσκεται και στα μονοθέσια της Marussia.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.