Δαλούκας: «Κύριος ο Μάκης»

Τα ντοκουμέντα του Βαξεβάνη έφεραν τη διακοπή στα «στημένα»Με αρκετή ένταση που απέφερε και την… διακοπή, δόθηκε την Πέμπτη η συνέχεια στη δίκη για τα «στημένα», όπου κατέθεσε ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης, ενώ παρενέβη και ο Μάκης Ψωμιάδης. Κατέθεσε και ο διαιτητής Δαλούκας,  ο οποίος μεταξύ άλλον χαρακτήρισε «Κύριο» τον Μάκη Ψωμιάδη.

Ο Κώστας Βαξεβάνης κλήθηκε ως μάρτυρας επειδή είχε παρουσιάσει σε μια εκπομπή του στην κρατική τηλεόραση το παρελθόν του Μάκη Ψωμιάδη.

«Κάναμε τρεις εκπομπές για τα στημένα παιχνίδια. Εξετάσαμε το ποιόν του Ψωμιάδη που παρέμενε ασύλληπτος εσαεί. Επίσης εξετάσαμε και τον συσχετισμό με μια παλαιότερη υπόθεση, εμπορίου κοκαΐνης από τον κύριο Αγγελόπουλο ο οποίος νομιμοποιούσε κέρδη από το εμπόριο ναρκωτικών μέσω κερδισμένων δελτίων από το στοίχημα. Τότε έφτιαξε και έναν κατάλογο το ΣΔΟΕ. Όπου πολλοί άνθρωποι (δημοσιογράφοι, μάνατζερ, παράγοντες και διαιτητές) φαίνονταν να κερδίζουν πολλά λεφτά από το στοίχημα. Επίσης εντοπίσαμε πρακτορεία που έκαναν συστηματικά αυτή τη δουλειά και όλοι πήγαιναν σε αυτά», είπε αρχικά ο Βαξεβάνης και στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις.

Από τα στημένα παιχνίδια, τι γνωρίζετε να μας πείτε;
«Έχω πολλά να σας πω. Για παράδειγμα το Ηλιούπολη – Λεβαδειακός 2-4, όπου με συστηματικό τρόπο, πολλοί άνθρωποι έπαιξαν σε ένα απίθανο αποτέλεσμα και κέρδισαν. Γενικά η UEFA εντόπισε ότι με τεράστια συχνότητα έπεφταν πολλά χρήματα σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Επίσης εντοπίσαμε και κάποιες σχέσεις. Για παράδειγμα στη δίκη του Μπέου για πλαστά τιμολόγια 5 εκατ. ευρώ όπου αθωώθηκε από δικαστή, ο οποίος είχε διατελέσει και αθλητικός δικαστής στην ΕΠΟ επί εποχής Κανελλόπουλου, ο οποίος ήταν φίλος και δικηγόρος του Μπέου.

Ερώτηση της Εισαγγελέος Βιργινίας Σακελλαροπούλου: Τον Μάκη Ψωμιάδη τον έχετε ικανό να στήσει παιχνίδι;
«Η λειτουργία του Ψωμιάδη στο ποδόσφαιρο είναι το αποτέλεσμα όλων των πραγμάτων που αφορούν το παρελθόν του».

Εισαγγελέας: Σε σχέση με το ποδόσφαιρο πείτε μας.

«Καθημερινά στον Τύπο υπήρχαν δημοσιεύματα που τον εμφάνιζαν ως ιδιοκτήτη της ΑΕΚ ή της τάδε ομάδας, στις οποίες ομάδες όμως δεν υπήρχε ποτέ. Το ίδιο έκανε και με τις εταιρείες του. Δεν υπάρχει πουθενά. Πάντα υπήρχαν άλλα ονόματα από το στενό συγγενικό του περιβάλλον. Εμφανιζόταν ως ο επικεφαλής όλων αυτών των επιχειρήσεων, αλλά δεν υπήρχε πουθενά. Το ότι ήταν ο γιος του στην Καβάλα είναι στο πλαίσιο της τακτικής του. Το τι έκανε τα λεφτά είναι ένα άλλο θέμα».

Εισαγγελέας: Αυτά που λέτε στις εκπομπές σας για τον Ψωμιάδη ήταν δυσφημιστικά. Υπέβαλε μήνυση εναντίον σας;
«Αφού παρουσιάσαμε πραγματικά γεγονότα, πως θα μας κάνει μήνυση; Μέχρι και βίντεο ντοκουμέντο έχουμε».

Στο σημείο αυτό ο Μάκης Ψωμιάδης παρενέβη: «Από την ΕΥΠ τα πήρατε;».

«Τι είπατε κ. Ψωμιάδη;».

Δικηγόρος Ψωμιάδη (Ηρειώτης): «Αφήστε κ. Ψωμιάδη να κάνω τη δουλειά μου. Με το ποδόσφαιρο κυρία πρόεδρε πρέπει να ασχοληθούμε, όχι με άλλες υποθέσεις».

Σε εκείνο το σημείο δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του δημοσιογράφου και του κατηγορούμενου, Μάκη Ψωμιάδη και η έδρα διέκοψε για την Παρασκευή, όταν και έχει κληθεί να καταθέσει και ο Νικόλας Πατέρας.


Δαλούκας: «Για την οικογένειά μου φοβόμουν»

Πριν, όμως, από την επεισοδιακή κατάθεση του Βαξεβάνη, είχε προηγηθεί ο πρώην διαιτητής Γιώργος Δαλούκας, ο οποίος αναφέρθηκε στα στημένα. Τόνισε πως με τον Αχιλλέα Μπέο είχε μια προσωπική διαμάχη, ενώ υποστήριξε πως ουδέποτε συμμετείχε ως διαιτητής σε ύποπτο ματς ή δέχθηκε πιέσεις από τον Μάκη Ψωμιάδη.

«Είχα μια λανθασμένη απόφαση στο ματς Άρης – Παναθηναϊκός και δημιουργήθηκε ντόρος. Ήταν ένα ανθρώπινο λάθος. Για το ματς αυτό είχα μια διαμάχη με τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος μου είπε κάποια πράγματα τα οποία είναι γνωστά. Δεν τον φοβήθηκα. Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα της υπερβολής. Είναι σύνηθες να σε παίρνουν τηλέφωνο οι παράγοντες στην Ελλάδα, εγώ προτίμησα να παραιτηθώ. Πήγα και στην Αμερική να διαιτητεύσω. Έχω οικογένεια και δεν μπορούσε να συνεχιστεί το να με παίρνει ο καθένας πριν από κάθε ματς τηλέφωνο. Η διαμάχη μου με τον Μπέο είναι επί προσωπικού», τόνισε αρχικά ο κ. Δαλούκας, ο οποίος στη συνέχεια απάντησε στην παρατήρηση της έδρας πως διαφοροποιεί την κατάθεσή του σε σχέση με όσα αρχικά είχε πει.

«Δεν διαφοροποιούμαι. Μου είπε πράγματα του τύπου κοίτα πώς θα παίξεις. Πρόσεξε να παίξεις υπέρ του Άρη. Εντάξει. Έτσι το είπε. Δεν με φόβισε ο Μπέος. Με φόβισαν τα ανώνυμα τηλεφωνήματα και αυτά που μου έγραφαν με σπρέι έξω από το σπίτι μου. Για την οικογένειά μου φοβόμουν. Όχι για μένα. Δεν θέλω να στρογγυλοποιήσω καμία γωνία. Εγώ τουλάχιστον είχα την ευθιξία να παραιτηθώ», υποστήριξε ο πρώην διαιτητής, απαντώντας ουσιαστικά στη διαπίστωση πως παλιότερα είχε καταθέσει ότι έγινε εμπρησμός στο αυτοκίνητό του και ότι μετακόμισε σε διαμέρισμα κοντά στην αστυνομία αφού είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του Μπέου που τον απειλούσε λέγοντάς του «με ρεζίλεψες, θα δεις τι θα πάθεις».

«Δεν ξέρω κάτι για στημένα παιχνίδια. Ό,τι έχω διαβάσει στο ίντερνετ και στις εφημερίδες. Εγώ δεν ήμουν σε κανένα ματς από αυτά που έχουν χαρακτηριστεί χειραγωγημένα. Δεν έχω να προσάψω τίποτα στον Ψωμιάδη. Είχα σφυρίξει τον ημιτελικό του κυπέλλου Καβάλα – Άρης και ήταν κύριος απέναντί μου. Μου έδωσε και συγχαρητήρια, παρά το γεγονός ότι είχε χάσει. Δεν απειλήθηκα ούτε εκβιάστηκα από τον Μάκη ή τον Σταύρο Ψωμιάδη. Ούτε έχω ακούσει από άλλους συναδέλφους μου κάτι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Παπακώστα. Είναι ένας φιλήσυχος προπονητής και έχει καλή φήμη. Ούτε με τον Χριστοβασίλη είχα πρόβλημα. Κι αυτός έχει καλή φήμη», υποστήριξε ο Γιώργος Δαλούκας.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.