Όπως λέει χαρακτηριστικά, «ξέρω ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά -Υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον “φάνε”» …

Στοιχεία για έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εκ των οποίων οι δύο δεν περιλαμβάνονται στην δικογραφία που αφορά την κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης», έδωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στον ανακριτή της υπόθεσης, δύο μάρτυρες που ζήτησαν να τεθούν σε καθεστώς προστασίας.

Οι μάρτυρες, που στη δικογραφία αναφέρονται ως «Μάρτυρας Γ’» και «Μάρτυρας Δ΄» -καθώς έχουν προηγηθεί δύο καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων στον Άρειο Πάγο με αναφορά σε «Μάρτυρα Α’» και «Μάρτυρα Β’»- προσήλθαν και κατέθεσαν κάτω από άκρα μυστικότητα ενώπιον του ανακριτή για γεγονότα που γνωρίζουν ως μέλη-στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ενδεικτικό είναι ότι κύκλοι που γνωρίζουν πολύ καλά την δικογραφία λένε ότι «η ανάκριση τώρα ξεκινάει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο μάρτυρες στις καταθέσεις τους δήλωναν φοβισμένοι, τονίζοντας ότι έζησαν τον τρόμο στην Χ.Α. Με βάση τα όσα κατέθεσαν, ήθελαν να μιλήσουνε νωρίτερα, αλλά όπως είπαν, «που να πάμε; Στην αστυνομία;». «Κάποιοι», όπως τονίζουν, «“έτρωγαν” πολύ ξύλο μέσα στην οργάνωση», την οποία χαρακτηρίζουν ως «πραγματικό στρατό».

Μάλιστα, όπως είπε ένας από τους μάρτυρες, υπήρχαν κανόνες συμπεριφοράς και κανόνες συνωμοσίας, τους οποίους έπρεπε να τηρούν σε κάθε περίπτωση. «Αν σας πιάσουν, δεν έχετε καμία σχέση με την Χ.Α.», ήταν η εντολή της οργάνωσης, σύμφωνα με την μαρτυρία.

Αναφερόμενοι στον τρόπο με τον οποίο γίνονταν η επιλογή των βουλευτών του κόμματος, οι μάρτυρες υποστήριξαν ότι μόνο εάν έδινε το τελικό «ΟΚ» ο αρχηγός, τότε κατέβαινε κάποιος για βουλευτής, ενώ συμπληρώνουν ότι βουλευτές γίνονταν μόνο όσοι ήταν στον στενό πυρήνα της οργάνωσης.

Η κατάθεση – σοκ του τρίτου μάρτυρα

«Φως» στον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης ρίχνει με την κατάθεσή του, ο τρίτος -στη σειρά- μάρτυρας (γ’), ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πήγα στα κεντρικά της Χρυσής Αυγής και μπήκα στο πρόγραμμα “Κένταυρος” από το 2006». Υποστηρίζει ότι εκπαιδεύτηκε υπό τις εντολές του κατονομαζόμενου μη κατηγορούμενου βουλευτή που ήταν επικεφαλής της εκπαίδευσης και συνεχίζει: «Μετά την απόλυσή μου από τις ένοπλες δυνάμεις το 2010, μπήκα στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης». Όπως επισημαίνει, τον σκληρό πυρήνα αποτελούσαν 300-400 άτομα.

Ο μάρτυρας περιγράφει τις σωματικές δοκιμασίες που περιελάμβαναν άμυνα και επίθεση. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί στρατιωτικούς βαθμούς στην ιεραρχία…», ενώ προσθέτει ότι εκπαιδευτής, μεταξύ άλλων, ήταν και ο Πατέλης και ο Γ.Α. Όπως τονίζει ο μάρτυρας, ο Γ.Α. δεχόταν απευθείας εντολές από τον Κασιδιάρη. Η εκπαίδευση, συμπληρώνει, γινόταν σε σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι, ενώ σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο φυλάσσονταν οπλισμός, όπως κοντάρια και ασπίδες.

Κατά τον μάρτυρα, η τακτική των ταγμάτων έμοιαζε με εκείνη των ΜΑΤ: «Στις πρώτες σειρές της διμοιρίας ήταν οι “Κέρβεροι”, οι οποίοι ήταν για την άμυνα. Περίμεναν πάντα την επίθεση των αντιπάλων. Μόλις αυτή γινόταν, έβγαιναν από τις πίσω σειρές οι “Πύργοι”», λέει χαρακτηριστικά.

Όπως αποκαλύπτει, όλοι οι βουλευτές του νομού Αττικής ήταν ενήμεροι για τις πράξεις της οργάνωσης: «Οι βουλευτές ήταν υπεύθυνοι για τους πυρήνες και τα τάγματα εφόδου. Ο Λαγός είχε αναλάβει τον Πειραιά και τις γύρω περιοχές. Ο Παναγιώταρος με τον κατονομαζόμενο βουλευτή τη Β ‘Αθήνας. Ο Παναγιώταρος είχε και τα Νότια προάστια. Όλοι ήταν υπό την αρχηγία του Κασιδιάρη». Σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα, ο Κασιδιάρης έκανε ιδεολογικού προσανατολισμού ομιλίες, ενώ ο Παναγιώταρος ήταν αυτός που τους προμήθευε με ρούχα και γκλομπς. Μάλιστα, αναφέρει ότι τον Παππά μεταξύ των μελών τον αποκαλούσαν «ταξίαρχο». Τον Μίχο είπε ότι δεν τον γνώριζε.

Ο μάρτυρας επισημαίνει ότι από το 2009 και μετά που έγινε το συνέδριο της Χ.Α, αρχηγός της ήταν ο Μιχαλολιάκος, α΄ υπαρχηγός ο Κασιδιάρης, β΄ υπαρχηγός ο Παναγιώταρος.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι είχε δοθεί εντολή από τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο, όπου βρουν δύο πρώην μεγαλοστελέχη της Χρυσής Αυγής- ο ένας, όπως λέει, ήταν παλιός “λοχαγός της Χ.Α.- να τους “καθαρίσουν”.

Ομολογία-φωτιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Αποκαλυπτική είναι η κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα για το φονικό στο Κερατσίνι. Όπως λέει χαρακτηριστικά, «ξέρω ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον “φάνε”» και σημειώνει ότι «αυτό ήταν εν γνώσει του Κασιδιάρη και είχε την έγκριση Μιχαλολιάκου».

Σύμφωνα με την ομολογία του μάρτυρα, όποιος προσέγγιζε για να γίνει μέλος στη Νίκαια, έψαχναν πρώτα το κομματικό του παρελθόν.

Στη Νίκαια, συνεχίζει στην κατάθεση του, πήγαιναν με εντολή Λαγού σε καταστήματα, τα οποία διατηρούσαν μετανάστες που πουλούσαν μεταχειρισμένα κινητά και τους απειλούσαν για να κλείσουν τα καταστήματά τους.

Νέα στοιχεία για τη δράση της Χ.Α. στην Κορινθία

Ο τέταρτος κατά σειρά προστατευόμενος μάρτυρας αναφέρεται κυρίως στην περιοχή της Κορινθίας όπου όπως λέει, η Χ.Α. έχει μεγάλη δύναμη. Στην κατάθεσή του, τονίζει ήταν στέλεχος εκεί έως το 2012. Υπεύθυνος για την περιφέρεια Κορίνθου, όπως υποστηρίζει, είναι ο Παναγιώταρος και υπαρχηγός ο Κασιδιάρης

Ο μάρτυρας λέει ότι γνωρίζει για επιθέσεις σε μετανάστες στην περιοχή, αλλά δεν γνωρίζει αν σε κάθε επίθεση υπάρχει ειδική εντολή για να γίνει :« Γνωρίζω ότι υπάρχει γενική κατεύθυνση να τιμωρούνται οι λαθρομετανάστες χωρίς να γνωρίζω εάν υπάρχει ειδική εντολή.», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο δεύτερος κατονομαζόμενος βουλευτής είναι σε γνώση κάθε περιστατικού. Φέρεται, επίσης, να υποστήριξε ότι ο εν λόγω βουλευτής «έχει άγνωστο αριθμό πιστολιών Ζάσταβα» και ότι «σ’ ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στις αρχαίες Κλεωνές, υπάρχουν κρυμμένα όπλα και τρόφιμα».

Όπως καταθέτει ο μάρτυρας, κάποια στελέχη πουλούσαν προστασία σε καταστήματα στην Κόρινθο και στο Ξυλόκαστρο. Στην κατοικία του πυρηνάρχη της Κορίνθου Γ.Κ, κατά τον μάρτυρα, υπάρχουν αφίσες του Χίτλερ και κράνη των Ες-Ες.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει, «το καλοκαίρι του 2012, στο λιμάνι της Κορίνθου έγινε επίθεση εναντίον μεταναστών. Στο σημείο υπήρχαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά γελούσαν».

real

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.