fyssasΣυγκλονιστική η κατάθεση της συντρόφου του Παύλου Φύσσα, η οποία περιγράφει λεπτό προς λεπτό την αιματηρή νύχτα στο Κερατσίνι.

Όπως μίλησε στην ανακρίτρια, η σύντροφος του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα κατέθεσε ότι «αρχικά όταν είδαμε τους αστυνομικούς εφησυχάσαμε, συνεχίσαμε να περπατάμε περνώντας στο απέναντι πεζοδρόμιο της Τσαλδάρη». Στη συνέχεια όμως, η νεαρή γυναίκα άρχισε να φωνάζει προς το μέρος τους, λέγοντας πως η ίδια και η παρέα της κινδυνεύουν και τους παρακαλούσε να έρθουν να βοηθήσουν.

Σύμφωνα με την κατάθεση, ένας από τους αστυνομικούς τής απάντησε ότι (οι χρυσαυγίτες) είναι πάρα πολλοί και ότι (οι αστυνομικοί που ήταν στο σημείο) δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε το θανατηφόρο επεισόδιο.

Όπως καταθέτει, η νεαρή γυναίκα διατηρούσε δεσμό με τον Παύλο Φύσσα περίπου διόμισι χρόνια. Η ίδια δεν είχε δώσει προανακριτική κατάθεση γιατί όπως δηλώνει η ίδια, δεν την κάλεσε κανείς. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, κανένα επεισόδιο δεν σημειώθηκε εντός του μαγαζιού στο οποίο παρακολουθούσαν τον αγώνα.

Μάλιστα, «Όταν τελείωσε ο αγώνας και βγήκαμε έξω για να κανονίσουμε τι θα κάνουμε, ήρθε ο υπεύθυνος του μαγαζιού και μας είπε να μη κάνουμε καμία φασαρία στο μαγαζί. Εμείς δεν καταλάβαμε για ποιο λόγο μας το έλεγε αυτό αφού απολύτως τίποτα δεν είχε προηγηθεί.Όταν τον ρωτήσαμε γιατί μας το λέει αυτό, μας υπέδειξε κάποια άτομα που μαζεύονταν στη γωνία Π. Μελά και Κεφαλληνίας, απέναντι από το Κοράλλι. Εγώ είδα τότε να στεκονται στο σημείο νομίζω 3 άτομα. Ήταν μαυροντυμένοι, κι έκαναν νευρικές κινήσεις» περιγράφει η σύντροφς του Παύλου Φύσσα.

«Όταν φτάσαμε στη γωνία Τσαλδάρη και Κεφαλληνίας, είδαμε να καταφτάνουν 4-5 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ. Όλες είχαν πλήρωμα δυο ατόμων. Μας είδαν, έστριψαν μέσα στην Κεφαλληνίας και κατευθύνθηκαν προς το Κοράλλι. Πριν φτάσουν όμως εκεί, σταμάτησαν σε μία ομάδα μαυροφορεμένων ατόμων, γύρω στους 15 που είχαν ήδη μαζευτεί στο σημείο. Δεν μπόρεσα να δω αν τους μιλούσαν. Δεν ήταν παρατεταγμένοι οι αστυνομικοί ούτε σχημάτισαν κάποιο προστατευτικό κλοιό. Καθόντουσαν χαλαρά όλοι μαζί σαν να ήταν παρέα. Κάποιοι αστυνομικοί είχαν κατέβει από τις μηχανές τους και είχαν βγάλει και τα κράνη τους» προσθέτει η νεαρή γυναίκα.

Στη συνέχεια, όπως περιγράφει η ίδια τους προσέγγισε «ο τύπος με το μηχανάκι», ο οποίος «φάνηκε τσατισμένος που δεν είχαμε φύγει ακόμη. Ο Παύλος του είπε πως θέλει να περπατάει ελεύθερα στη γειτονιά του και πως σε κάθε περίπτωση έπρεπε να επιστρέψουμε για να πάρουμε τα αυτοκίνητα των φίλων μας από το σημείο. Από τη στιγμή που είδαμε τους αστυνομικούς εφησυχάσαμε, συνεχίσαμε να περπατάμε περνώντας στο απέναντι πεζοδρόμιο της Τσαλδάρη».

«Ξαφνικά από την Κεφαλληνίας βγήκνα 7-8 άτομα, ηλικίας 35-40 ετών περίπου, όλοι εύσωμοι, φορούσαν μαύρα ρούχα, κάποιοι με ξυρισμένα κεφάλια, κάποιοι όχι. Με δυνατές φωνές, κατευθύνθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς τα αγόρια της παρέας. Γύρισα πίσω και πήγα τρέχοντας προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην Κεφαλληνίας. Ούρλιαζα λέγοντας πως οι φίλοι μου κινδυνεύουν, και τους παρακαλούσα να έρθουν να βοηθήσουν» χωρίς όμως αποτέλεσμα, καταθέτει η σύντροφος του Παύλου Φύσσα η οποία μάλιστα θυμάται ότι ένας ψηλός και σωματώδης αστυνομικός της απάντησε ότι οι Χυσαυγίτες είναι πάρα πολλοί και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Με τη συνοδεία μιας κοπέλας κι ενός νεαρού αστυνομικού, η σύντροφος του Παύλου Φύσσα άρχισαν να κατευθύνονται προς το σημείο της συμπλοκής βρίσκοντας τον 34χρονο μαχαιρωμένο. «Ο Παύλος είχε μαχαιρωθεί, ήταν όρθιος, κρατούσε το στήθος του κι έλεγε ότι τον μαχαίρωσαν κι έδειχνε προς την κατεύθυνση του δράστη» καταθέτει η σύτνροφός του.

Τέλος όταν η κοπέλα μίλησε ξανά στον αστυνομικό που δεν προστάτεψε εκείνη και τους φίλους της νωρίτερα εκείνος της απάντησε ότι «μόλις είχε έρθει στο σημείο και ότι δεν βρισκόταν προηγουμένως εκεί».

Μάλιστα ενόσω η ίδια έκανε έκκληση στπυς αστυνομικούς για βοήθεια, την προσέγγισε ένας σωματώδης άντρας με γκρίζα μακριά μαλλιά , έφερε το πρόσωπο του πολύ κοντά στο δικό της και της είπε «Τον π…. σου που μου τον έφερες στο μαγαζί». Η ίδια δηλώνει ότι αυτό το άτομο το είδε «σε βίντεο αναρτημένο στο ΥouΤube από επεισόδιο που είχε κάνει η Χρυσή Αυγή σε λαϊκή αγορά στο Μεσολόγγι».

koolnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.